Головна Новини Суспільство події Росія втратить статус країни з ринковою економікою: про що це говорить – до чого може призвести
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія втратить статус країни з ринковою економікою: про що це говорить – до чого може призвести

Тепер будуть розв'язані руки у чиновників усіх країн-членів СОТ, щоб переглянути всі положення співпраці з росією

11 листопада 2022, 11:32 comments1789
Поділіться публікацією:

США вирішили відкликати у Росії статус країни з ринковою економікою, наданий їй 2002 року. Рішення ухвалене через широке втручання держави в російську економіку, пише Reuters з посиланням на Мінторгівлі США. Що це означає? Які можуть бути наслідки? Чи допоможе це ще більше знекровити країну-агресора? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Росія втратить статус країни з ринковою економікою: про що це говорить – до чого може призвести

Прапор Росії. Фото: з відкритих джерел

Така подія суттєво прискорює закриття економіки Росії від усього світу

Голова Директорату Асоціації франчайзингу України, віце-президент Асоціації інвесторів в Україні, учасник територіальної оборони Андрій Кривонос пояснює:

"Статус країни з ринковою економікою дозволив Росії стати членом СОТ (Світова організація торгівлі) і отримувати дзеркальне встановлення регуляторних норм і мит на товари. Фактично за рахунок цього статусу інші країни повинні були виходити з того, що Росія адекватно регулює свій внутрішній ринок, а товар з нього потрапляють на міжнародний зі справедливими цінами".

Тепер, зазначає експерт, розв'язані руки у чиновників усіх країн-членів СОТ, щоб переглянути всі положення співпраці з росією – мита, процедури, необхідні товари за будь-якою номенклатурою.

"З одного боку, така подія суттєво прискорює закриття економіки Росії від усього світу, – каже Андрій Кривоніс. – А з іншого – розкриває ще один ящик із маленькими ножиками для нової порції "тисячі порізів" на тілі країни-агресора".

Санкції мають бути санкціями, а не деклараціями про наміри

Експерт Української фабрики думки Юрій Гаврилечко вважає, що це рішення США нічого не означає.

"Мені воно нагадує старий радянський анекдот щодо того, що б'ють за фізіономією, а не за паспортом. Так ось, у цьому випадку маємо удар за паспортом. На економіці Росії це, на відміну від санкцій, не позначиться жодним чином", – упевнений експерт.

На його думку, справді боляче росіянам, окрім ударів по енергетичному експорту, можуть зробити наступні кроки.

1. Справжня "залізна завіса", щоб блокувати всі переміщення росіян на територію країн, які нас підтримують. "Щоб жодна тварюка не могла потрапити ні до США, ні до ЄС. Плюс – депортувати зі США всіх росіян", – пояснює Юрій Гаврилечко.

2. Оголосити російську власність вимороченою, тобто такою, власника якої неможливо встановити. І експропріювати – з наступною передачею Україні, наприклад.

3. Блокувати, нарешті, всі розрахункові операції всіх російських банків США.

"Санкції мають бути санкціями, а не деклараціями про наміри", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Херсон стане не останньою великою перемогою у війні: у США заінтригували заявою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини