Головна Новини Суспільство події Росія втратить 300 млрд доларів: ЗМІ дізналися, чому у Кремлі панує песимізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія втратить 300 млрд доларів: ЗМІ дізналися, чому у Кремлі панує песимізм

За інформацією Reuters, Кремль уже "попрощався" із замороженими активами на 300 млрд доларів

18 січня 2024, 15:10
Поділіться публікацією:

У Кремлі починають усвідомлювати, що заморожені після вторгнення в Україну резерви на 300 млрд доларів майже втрачені, але готові подати судовий позов і вжити рішучих заходів у відповідь. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Росія втратить 300 млрд доларів: ЗМІ дізналися, чому у Кремлі панує песимізм

Долари. Фото з відкритих джерел

"У глибині душі всі вже попрощалися з резервами. Звичайно, буде (юридичний процес). Це свого роду ритуал", — сказав один із джерел агентства, знайомий з думкою уряду та центрального банку РФ.

Друге джерело повідомило, що Росія "попрощалася" з активами, будучи впевненою, що європейські столиці піддадуться тиску США.

Третій погодився, що Росія навряд чи зможе запобігти конфіскації, але загрожуватиме заходами у відповідь, такими як конфіскація західних активів, що опинилися в Росії, і розрив дипломатичних відносин з іноземними державами, які вважаються недружніми.

Кредитно-рейтингові агенції Moody's та S&P Global заявили, що країни, чиї суверенні облігації були куплені Росією, не вважатимуться дефолтними, якщо західні уряди вирішать конфіскувати заморожені російські резерви на суму 300 млрд доларів.

Російський центральний банк стверджує, що Франція, Німеччина, Великобританія та інші суверенні держави нібито виявляться в дефолті, якщо облігації, що належать Росії, будуть конфісковані і, отже, Росія не отримає належних платежів, повідомило джерело Reuters.

Але Moody's заявило, що його інтерпретація інша.

"Наші рейтинги зазвичай не відображають міркування, специфічні для власників облігацій, тому ми не розглядатимемо цей сценарій як дефолт для цих країн", — заявив Торстен Нестманн, старший віце-президент Moody's Investors Service у відповідь на запит Reuters.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вдасться конфіскувати заморожені російські активи: які варіанти розвитку подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини