Головна Новини Суспільство події Росія втратила головного імпортера нафти: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія втратила головного імпортера нафти: що сталося

Кремль хоче, щоб Росії платили за нафту в китайських юанях чи будь-якій іншій валюті, але не в рупіях

4 травня 2023, 14:42
Поділіться публікацією:

Росія не змогла погодити валюту, за яку Індія могла б купувати в агресора дешеву нафту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Росія втратила головного імпортера нафти: що сталося

Нафта. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Москва відмовилася приймати оплату в рупіях. На даний момент Індія та Росія призупинили зусилля щодо врегулювання ситуації. Індійські імпортери дешевої нафти та вугілля з Росії чекали на постійний механізм оплати в рупіях, щоб знизити витрати на конвертацію валюти.

Проте Москва вважає, що накопичення рупій "небажано", оскільки рупія не є валютою, що повністю конвертується. Обидві сторони говорили про полегшення торгівлі у місцевих валютах, але принципи були формалізовані. Росія заявила, що вона хоче, щоб їй платили в китайських юанях або інших валютах, але не в рупіях.

Варто зазначити, що продажі російської нафти в Індію в 2022 році зросли в 22 рази. Країна стала найбільшим імпортером російського "чорного золота".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому набирає обертів дистанційна війна – що чекатиме далі від РФ та України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що можна сказати про китайську лінію поведінки в ракурсі російсько-української війни. Чи змінилася вона після березневого візиту Сі Цзіньпіня до Москви та його квітневого дзвона з Києвом? Чи слід вважати Китаєм підтримку резолюції Генасамблеї Організації Об'єднаний Націй про співпрацю між ООН і Радою Європи, де Росію прямим текстом називають агресором) якимось кардинальним кроком і сигналом? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини