Головна Новини Суспільство події Росія входить у ще одну гібридну війну: кому Путін пообіцяв підтримку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія входить у ще одну гібридну війну: кому Путін пообіцяв підтримку

Путін пообіцяв підтримку голові молдавської автономії Гагаузії

7 березня 2024, 07:52
Поділіться публікацією:

У рамках свого неоголошеного візиту до Росії голова Гагаузії – автономного краю Молдови – Євгенія Гуцул розповіла про зустріч із російським президентом Володимиром Путіним. Як передає портал "Коментарі", про це Гуцул повідомила у своєму Telegram-каналі.

Росія входить у ще одну гібридну війну: кому Путін пообіцяв підтримку

Володимир Путін та Євгенія Гуцул. Фото: Телеграм Євгенії Гуцул

Глава Гагаузії заявила, що обговорила з Путіним "складну регіональну та геополітичну проблематику, в епіцентрі якої знаходиться" регіон.

"Я повідомила Володимиру Володимировичу про беззаконні дії влади в Молдові, яка мститься нам за нашу громадянську позицію та вірність національним інтересам", — написала Гуцул, заявивши про порушення "законних прав" та "дестабілізацію в Гагаузії та у всій країні".

Вона додала, що Володимир Путін "пообіцяв надати підтримку Гагаузії та гагаузькому народу у відстоюванні наших законних прав, повноважень та позицій на міжнародній арені".

Євгенія Гуцул офіційно прийняла присягу башкана Гагаузії у липні 2023 року. Церемонія відбулася з численними порушеннями і без участі попередниці Гуцула на посаді, Ірини Влах, та керівництва Молдови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — депутати невизнаного Придністров'я на з'їзді 28 лютого звернулися до Ради Федерації та Держдуми РФ з проханням про "захист" даного анклаву нібито через "тиск Молдови". У Росії завели традиційну пластику про "захист співвітчизників", але поки що без конкретики. Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов вважає, що РФ не отримала бажаного результату від цього звернення. На думку радника глави Офісу президента України Михайла Подоляка, розгойдування ситуації у Придністров'ї – це стандартна інформаційна програма РФ, яка ні на кого сьогодні не впливає. Хто і навіщо влаштував чергові танці навколо Придністров'я? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини