Головна Новини Суспільство події Росія розміщує ядерну зброю поряд із кордонами НАТО: ЗМІ розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розміщує ядерну зброю поряд із кордонами НАТО: ЗМІ розкрили подробиці

У Білорусі розміщується російська ядерна зброя біля кордонів країн НАТО

8 січня 2024, 10:15 comments4350
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наприкінці минулого місяця заявив, що Росія завершила розгортання тактичної ядерної зброї у країні. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета The Wall Street Journal.

Росія розміщує ядерну зброю поряд із кордонами НАТО: ЗМІ розкрили подробиці

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що американські чиновники не надають повної інформації про свої розвідувальні дані щодо цієї передачі, і цілком можливо, що Лукашенко блефує. Водночас у липні минулого року розвідувальне управління Міністерства оборони США заявило, що немає жодних підстав сумніватися в заявах Володимира Путіна про відправку ядерної зброї до Білорусі.

"Федерація американських вчених проаналізувала розвідувальні дані з відкритих джерел, в тому числі відеоматеріали Міністерства оборони Білорусі, і дійшла висновку, що "авіабаза "Ліда", розташована за 40 кілометрів від литовського кордону, і єдине крило білоруських ВПС, оснащене літаками Су-25, є найбільш вірогідним кандидатом на виконання нової місії Білорусі з "ядерного обміну" з Росією", — пише WSJ.

Видання наголошує, що заява Лукашенка з'явилася у той час, коли Росія посилює свої погрози на адресу Заходу. Нещодавно Путін заявив, що "будуть проблеми" з Фінляндією після того, як НАТО "втягло" Гельсінкі до Альянсу. У листопаді заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що Польща є "ворогом", який може втратити свою державність.

"Провокаційний ядерний крок Путіна в Білорусі є нагадуванням про те, що стоїть на кону в Україні", — зазначають журналісти WSJ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський виступив за ядерне роззброєння Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

11 січня 2024, 00:21

НАТО, Гений тупоголовый ты то чего вякаешь скот тупой?!

SS

11 січня 2024, 00:20

Партия 5.10, Партия 5.10, Дебилоид, кто тебя петуха спрашивал, быдло безродное?! Ты чего гнида не на фронте не защищаешь свою родину выродок петушиный??? Ты бы свою пасть реже открывал у тебя же мозгов как у улитки. Ты дальше своего носа не видишь, а в голову только жрать можешь. Хотя чего это я перед свиньей бисер мечу?! Ты же тупой все равно ничего не поймешь!

НАТО

8 січня 2024, 19:07

SS, Сказочный долбоёб ты однако.

Партия 5.10

8 січня 2024, 18:58

SS, дебил, война выгодна путлеру, что вы, быдло, харю из своего свинарника не высовывали, НАТО никогда вам не угрожало, а лишь много раз спасало от вашего самоуничтожения, надеюсь больше вас уродов спасать никто не будет

SS

8 січня 2024, 15:40

Дебилы которые лезут в нато получат у себя в стране ядерный удар, а сша тактично отвернется в сторону, так как ей плевать на идиотов))))) Конченые страны мирно жить не хотят, так и ищут способ накалить обстановку. Интересно твари в правительстве этих стран уже подготовили себе бункеры?! Если бы нато не расширялось на восток и не лезло к границам рф, то никакой войны не было бы. А война выгодна сша, европа в жопе.


Новини