Головна Новини Суспільство події Росія продовжує стояти на своєму: цієї зими Україна не побачить вугілля з Казахстану
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія продовжує стояти на своєму: цієї зими Україна не побачить вугілля з Казахстану

У Росії заявляють, що до блокування постачання вугілля вони не мають жодного відношення

12 січня 2022, 13:02
Поділіться публікацією:

Україна законтрактувала 660 тисяч тонн вугілля з Казахстану на цей опалювальний сезон. Ось тільки одержати вугілля Київ не може. Причина – Росія як транзитна країна заблокувала постачання. Як передає портал "Коментарі", про це у розмові з журналістом "УНІАН" розповів голова експертної Ради з питань розвитку газової промисловості Леонід Уніговський.

Росія продовжує стояти на своєму: цієї зими Україна не побачить вугілля з Казахстану

Вугілля. Фото: УНІАН

Експерт зазначив, що сама Росія відмовляється визнавати, що Україна не отримує вугілля саме з вини Москви.

Леонід Уніговський спрогнозував, що про казахстанський вугілля вже можна забути та під час цього опалювального сезону на нього не варто розраховувати. Росія не готова навіть визнати, що блокує постачання. У Казахстані пояснення зводяться до того, що уряд пішов у відставку і є складні питання. До того ж через підвищений попит на вугілля у всьому світі виникли певні складнощі з виконанням під час замовлення. У Росії також використовують подібне пояснення, заявляючи, що через підвищений попит на вугілля час доставлення товарів із Казахстану збільшився.

На думку експерта, частка енергополітики у цьому, звісно, є. І за бажання Росія могла б знайти шляхи, як оперативно доставити вугілля в Україну, але на це не варто розраховувати. Леонід Уніговський вважає, що цієї зими вугілля з Казахстану Київ не отримає.

Щодо політичної кризи у Казахстані, то Леонід Уніговський впевнений, що вона не вплине на вартість нафти й інших енергоносіїв.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – на Банковій визнали – на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля, але обіцяють виправити ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини