Головна Новини Суспільство події Росія повертається до зернової угоди: Путін розповів про отримані "гарантії" від України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія повертається до зернової угоди: Путін розповів про отримані "гарантії" від України

Путін підкреслив, що Росія залишає за собою право вийти із цих угод

2 листопада 2022, 17:55 comments1203
Поділіться публікацією:

Телефонна розмова президента Туреччини Реджепа Ердогана з російським диктатором Путіним не пройшла безрезультативно. Як заявив російський президент, Росія повертається до реалізації "зернової угоди", яка призупинена після вибухів у Севастополі. Як передає видання "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство "РИА Новости", цитуючи заяву Путіна.

Росія повертається до зернової угоди: Путін розповів про отримані "гарантії" від України

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін уточнив, що відповідні "гарантії" російському міноборони передала офіційна Анкара. Безпосередньо з Україною про "гарантії" діалог не вівся. При цьому господар Кремля зазначив, що він особисто дав вказівки міністерству оборони відновити участь у угоді.

За словами президента РФ, Москва знову може вийти із зернової угоди, якщо побачить, що отримані від партнерів "гарантії" не виконуються повною мірою.

Анонсуючи можливий новий шантаж РФ на темі продовольства, що бракує у світі, Путін зазначив, що, якщо Росія знову вийде з зернової угоди, то найбідніші країни можуть не хвилюватися, оскільки Росія замість України готова поставити їм необхідну кількість зерна.

Водночас, ще раніше в Міноборони РФ заявили, що Росія отримала "письмові гарантії" від України щодо невикористання зернового коридору для ведення бойових дій проти РФ.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив в Анкарі, що зерновий коридор для експорту українського продовольства почне працювати з полудня 2 листопада "як це було раніше".

Читайте також на порталі "Коментарі" — напередодні зустрічі глав МЗС країн G7: на які рішення чекатиме Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло — спікер Повітряних сил розповів про нові іранські ракети, які незабаром з'являться на озброєнні в Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини