Головна Новини Суспільство події Росія перекинула в Україну частину військ з окупованих територій Грузії, – Генштаб ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія перекинула в Україну частину військ з окупованих територій Грузії, – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти й далі мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом

30 березня 2022, 07:55
Поділіться публікацією:

Втрати, виснаження російської армії і, як наслідок проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом змушують окупантів перекидати свої війська з інших окупованих територій. Так Москва вже перекинула в Україну з окупованих територій Грузії близько двох тисяч своїх військовослужбовців. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Генштаб ЗСУ на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Росія перекинула в Україну частину військ з окупованих територій Грузії, – Генштаб ЗСУ

Російські війська. Фото: REUTERS

"З метою комплектування збройних сил російської федерації, з окупованих територій Грузії, на територію України було перекинуто підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу. Від 4-ї військової бази було сформовано та відряджено до України три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб"- сказано в повідомленні.

В Генштабі зазначають, збройні сили російської федерації й далі мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Так, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після їх участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та направити для подальшого проходження служби в пункт постійної дислокації.

Тим часом ворог не полишає спроб йти в контрнаступ та вчиняє злочинні дії на тимчасово окупованих територіях в Херсонській і Запорізькій областях. Окупанти постійно розміщують військову техніку в жилих кварталах окупованих населених пунктів, прикриваюсь мирним населенням, як живим щитом. Ворог продовжує грабувати домівки та квартири місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів України.

На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі намагання і на нещодавно захоплених територіях області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Арестович розповів, чому Путін більше не може розраховувати на білорусів у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини