Головна Новини Суспільство події Росія напала на Україну: які з країн найбільше допомогли Києву у перший місяць вторгнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія напала на Україну: які з країн найбільше допомогли Києву у перший місяць вторгнення

Якщо оцінювати співвідношення валового внутрішнього продукту (ВВП) країн до розміру їхньої допомоги Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії, лідер – Естонія

26 квітня 2022, 13:17
Поділіться публікацією:

Нові дані свідчать про те, що невеликі країни, розташовані поряд з Україною, витратили на підтримку країни, що роздирається війною, більше по відношенню до свого ВВП у перший місяць російського вторгнення, ніж США, Великобританія або найбільші економіки ЄС.

Росія напала на Україну: які з країн найбільше допомогли Києву у перший місяць вторгнення

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За аналітичними даними Ukraine Support Tracker Кільського інституту світової економіки, в яких враховано військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні, Вашингтон надав Києву суму, еквівалентну 7,6 млрд євро, протягом чотирьох тижнів після початку російського вторгнення в Україну. США за цими показниками беззастережний лідер. Сусідна з Україною Польща – на другій позиції. Варшава надала Києву допомогу майже на 1 мільярд євро.

Слідом за Польщею за рівнем допомоги Україні йдуть лідери світових економік Великобританія, Німеччина та Франція. У сімку країн, які найбільше допомагали Україні в перший місяць вторгнення РФ, потрапили також Італія, Швеція та Естонія. Шведи та естонці розташувалися на 7-й позиції. Вони однаково допомогли Україні на суму – 0,22 млрд. євро.

Аналітики звернули увагу на одну цікаву тенденцію. Тільки США дають значно більше, ніж увесь Євросоюз, і це при тому, що війна розгорілася у відносній близькості до її кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі знову почали просувати тему загрози ядерною зброєю. Глава МЗС Росії Сергій Лавров на головному російському пропагандистському каналі знову заявив, що загроза початку ядерної війни зростає з кожним днем. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, що може свідчити дана заява міністра закордонних справ РФ і чи ризикне Росія піти на такий необачний крок і застосувати ядерну зброю.

Росія напала на Україну: які з країн найбільше допомогли Києву у перший місяць вторгнення - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини