Головна Новини Суспільство події РНБО обговорила питання цифрового телебачення в Україні: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО обговорила питання цифрового телебачення в Україні: що зміниться

В уряді анонсували новий цифровий мультиплекс — щоб у жителів прикордонних та окупованих територій був доступ до українських телеканалів

14 травня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

В Україні збираються розширити радіус телемовлення, щоб "покрити" більшість прикордонних зон, де зараз не працюють українські канали. Про таке рішення було повідомлено на брифінгу після засідання Ради нацбезпеки і оборони.

РНБО обговорила питання цифрового телебачення в Україні: що зміниться

В Україні створять мережу телемовлення для жителів окупованих територій. Фото: 24 канал

За словами керівника Мінцифри Михайла Федорова, Держконцерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) займеться створенням спеціального цифрового комплексу "Мультиплекс-7". Головним завданням цієї компанії буде організація сітки мовлення, яка охопить сигналом практично всю територію країни — близько 95%.

Федоров пояснив, що зараз, після нещодавніх змін правил доступу до цифрового телебачення, чимало жителів прифронтових зон на Донбасі (і прикордонних — в інших областях) не мають доступу до українських каналів. Замість цього їм доводиться дивитися російське ТБ, через що запоребрікова пропаганда просочується в українське суспільство.

Анонсований "Мультиплекс" обіцяють зробити доступним для жителів всієї країни, але головний акцент зроблять на міста і села біля кордону з Росією, а також окуповані території. Попередньо до пакету мають увійти 12 телеканалів, серед яких державний, а також ті приватні, які пройдуть спеціальний конкурс-відбір.

Крім "збірки каналів" творці "Мультиплекс" хочуть додати в пакет можливість швидко оповіщати населення про надзвичайні ситуації — щоб уникнути найгірших наслідків.

За інформацією представника Концерну РРТ, гроші з держбюджету на створення "Мультиплекс" просити не будуть. Замість цього в одному з державних банків буде взятий кредит, який пізніше виплачуватиме сам концерн.

Завершити створення подібної телемережі збираються через півроку після отримання необхідного фінансування. Михайло Федоров висловив надію, що це станеться вже до кінця 2021 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яким чином платформа YouTube "розібралася" з каналами Медведчука.

Також на порталі ви можете дізнатися, як подібне рішення оцінюють експерти і чи варто чекати якогось продовження іншим телевізійним медіа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини