Головна Новини Суспільство події Рішення суду підтверджує: ректор НАУ Максим Луцький не причетний до справи "Терра-банку"
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення суду підтверджує: ректор НАУ Максим Луцький не причетний до справи "Терра-банку"

У Національному авіаційному університеті інформацію, що дискредитує ректора Максима Луцького, назвали замовною

24 червня 2021, 12:43
Поділіться публікацією:

Як повідомляє "КП в Україні", інформація, яка нещодавно з’явилася в інтернеті, про нібито причетність реактора Київського Національного авіаційного університету Максима Луцького до справ "Терра-Банку" є неправдивою. Такі висновки журналісти будують на підставі наявного рішення суду.

Рішення суду підтверджує: ректор НАУ Максим Луцький не причетний до справи "Терра-банку"

Ректор НАУ Максим Луцький. Фото: пресслужба університету

Відзначимо, що Луцького намагалися звинуватити в начебто незаконних діях колишньої адміністрації нині збанкрутілого банку.

Однак, як випливає з тексту постанови №296/9191/17 від 9 січня 2018 року, кримінальне провадження по "Терра-Банку" №12014000000000441 прокурор закрив ще у 2017 році.

Більш того — в документі чітко простежується, що нинішній ректор НАУ не був ані фігурантом цього розслідування, ані, як повідомляли неавторитетні джерела, "підозрюваною особою".

До слова, в Рішенні також зазначено, що постанову про закриття провадження намагалися оскаржити, проте суд визнав її законною і в клопотанні про скасування рішення прокурора відмовив.

"У задоволенні скарги Горошинського Олександра Олександровича в інтересах ОСОБА_2 на постанову про закриття кримінального провадження — відмовити", — йдеться в судовому документі.

Як повідомляє "КП в Україні", представники Національного авіаційного університету назвали інформацію, яка дискредитує Максима Луцького, замовною.

"Уже не вперше хтось намагається розігнати цю брехню. Ймовірно, таким чином намагаються або звернути на себе увагу, або мають іншу мету. Але цю брехню легко перевірити за допомогою документів, навіть тих, що є в публічних реєстрах", — цитують журналісти співробітників медіа-центру університету, які пообіцяли юридичну реакцію.

Нагадаємо, Максим Луцький став ректором НАУ в січні поточного року після того, як виграв вибори. Його підтримали понад 63% голосуючих.

Також відзначимо, що, згідно з інформацією порталу "Корреспондент.нет", екс-ректору НАУ прокуратура м.Києва недавно вручила обвинувальний акт у рамках розслідування корупційних схем і фактів незаконного звільнення співробітників університету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини