Головна Новини Суспільство події Ринок біометану в Україні отримав "зелене світло"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок біометану в Україні отримав "зелене світло"

В Україні будуть виробляти біометан, Верховна Рада внесла правки у законодавство

9 вересня 2021, 13:19
Поділіться публікацією:

В Україні мають намір навести лад в юридичній плутанині та дати офіційне визначення терміну "біометан" у законі про альтернативні види палива. Перший важливий крок до цього був зроблений сьогодні у Верховній Раді, де парламентарії в першому читанні прийняли законопроєкт "Про альтернативні види палива" з розвитку виробництва біометану". Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики і комунальних послуг Андрій Герус.

Ринок біометану в Україні отримав "зелене світло"

Біометан. Фото з відкритих джерел

Він пояснив, прийняття законопроєкту було необхідно, щоб на законодавчому рівні дати "зелене світло" виробництву та використанню біометану в нашій країні. Андрій Герус зазначив, як тільки законопроєкт запрацює, вдасться прибрати низку бар'єрів, які до цього були перешкодою до того, щоб в Україні повноцінно запрацював ринок біометану. Якщо процес буде налагоджений вдало, то, прогнозує Герус, можна буде навіть налагодити експорт біометану в країни Європейського Союзу.

Зазначимо, біометан — назва очищеного біогазу, прийнята в європейській практиці. Автори законопроєкту, який сьогодні підтримав парламент, вважають, що технічно немає ніяких проблем із тим, щоб вже сьогодні почати виробляти біометан. Були лише проблеми із законодавством, але тепер і вони можуть бути усунуті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Андрій Герус назвав одну з найгостріших проблем для українського бізнесу, пов'язаних з обленерго.

Також читайте на "Коментарях" — "Нафтогаз" підвищив місячну вартість газу, тарифи зростуть знову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини