Головна Новини Суспільство події Рідні захисників Маріуполя просять Зеленського звернутися до ООН щодо евакуації з «Азовсталі»
commentss НОВИНИ Всі новини

Рідні захисників Маріуполя просять Зеленського звернутися до ООН щодо евакуації з «Азовсталі»

Сім'ї захисників Маріуполя попросили президента звернутися до ООН, щоб організація допомогла евакуювати людей із міста.

30 квітня 2022, 18:45
Поділіться публікацією:
















На Майдані незалежності в Києві родини захисників Маріуполя провели акцію, під час якої попросили президента України Володимира Зеленського звернутися до ООН щодо евакуації з "Азовсталі" українських військових і цивільних осіб.

Рідні захисників Маріуполя просять Зеленського звернутися до ООН щодо евакуації з «Азовсталі»

Рідні захисників Маріуполя просять Зеленського звернутися до ООН (фото з відкритих джерел)

"Ми, родини військових, які зараз знаходяться в місті Маріуполь, звертаємося до нашого президента. Володимире Олександровичу, будь ласка, зверніться офіційно до представників ООН та внесіть в списки наших поранених, військовий гарнізон та заберіть тіла загиблих воїнів. Всі родини та вся Україна просить вас це зробити", — завернулася одна з учасниць акції.

Нагадаємо, на території заводу крім захисників України знаходяться сотні цивільних, зокрема жінок і дітей. 28 квітня російські війська авіаударами зруйнували підземний шпиталь на "Азовсталі". У результаті бетонна конструкція будівлі впала на поранених захисників. Кількість поранених внаслідок ударів перевищує 600 людей.

До речі, сьогодні, 30 квітня, з'явилася можливість провести велику евакуацію мирних жителів з Маріуполя на територію підконтрольну Україні. Проте, за словами радника мера міста Петра Андрющенка, може статися будь-що, тому що автобуси має подати на "Порт-Сіті" російська сторона.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що головна передумова для евакуації мирних жителів із заблокованого заводу "Азовсталь" у Маріуполі – це лише один день без вогню, щоб вивести із заблокованого підприємства цивільних мешканців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини