Головна Новини Суспільство події Евакуація з Маріуполя:для порятунку людей потрібен один день припинення вогню
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація з Маріуполя:для порятунку людей потрібен один день припинення вогню

Для порятунку городян потрібно досягти домовленостей про "один чіткий день припинення вогню" - Бойченко

22 квітня 2022, 17:44
Поділіться публікацією:

За словами міського голови Маріуполя Вадима Бойченка —  головна передумова для евакуації мирних мешканців із заблокованого заводу "Азовсталь" – це лише один  день без вогню, щоб вивести із заблокованого підприємства цивільних мешканців.

Евакуація з Маріуполя:для порятунку людей потрібен один  день припинення вогню

Маріуполь зазнав варварських бомбардувань (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє  CNN.

Мер Маріуполя  переконаний, що для порятунку городян потрібно досягти домовленостей про "один чіткий день припинення вогню". Але, не відомо, чи вдасться домовитись про це із загарбниками. Адже, за словами очільника міста, російські військові  постійно йдуть на порушення домовленостей про відкриття гуманітарних коридорів.

"Позавчора ми планували відкрити шлях евакуації, до якого могли б приєднатися ці люди. Але російські війська не зупинили наступ і обстрілювали завод, а ми не змогли вивести людей звідти", – зазначив  Вадим Бойченко.

Посадовець наголосив, що за підрахунками міської влади, жертвами  вторгнення РФ є приблизно 20 тисяч мирних мешканців. Також місто зазнало варварських бомбардувань та обстрілів, адже  90% будинків та адміністративних споруд в Маріуполі зруйновано..

Важливо, що голова Євроради Мішель телефоном спілкувався з Путіним і наголосив на пропозиції  відкрити гуманітарний коридор для виходу всім цивільним мешканцям із заблокованого міста напередодні Великодня.  

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що До штурму "Азовсталі" в Маріуполі Росія планує долучити Росгвардію та ФСБ – українська розвідка.Українська розвідка повідомляє, що Путін планує наступати на "Азовсталь" з допомогою російських гвардійців та ФСБ. Наразі "Азовсталь", який знаходиться в Маріуполі, захищений українськими військовими. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького в ефірі національного телемарафону.


 
 

 

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини