Головна Новини Суспільство події Річниця висадки союзників у Нормандії: чи справді Кремль отримав запрошення
commentss НОВИНИ Всі новини

Річниця висадки союзників у Нормандії: чи справді Кремль отримав запрошення

Франція вирішила запросити РФ на ювілей висадки союзників у Нормандії

16 квітня 2024, 17:18 comments5466
Поділіться публікацією:

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Російського диктатора Володимира Путіна на заході точно ніхто не чекає, але не виключено присутності російської делегації на чолі з поплічниками Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Europe1".

Річниця висадки союзників у Нормандії: чи справді Кремль отримав запрошення

Росію можуть запросити на річницю висадки союзників у Нормандії. Фото: Getty Images

За інформацією ЗМІ, Росію буде добре представлено на початку червня в Нормандії, якщо Москва прийме запрошення Єлисейського палацу. Якщо не буде несподіванки, президент Володимир Путін не братиме участі у пам'ятних заходах особисто, але буде запрошена російська делегація.

Путін був присутній на 70-річчі висадки в Нормандії, але був відсутній п'ять років тому. "Що б не трапилося, запрошення буде відправлено в дипломатичне представництво Москви у Франції", — зазначає видання.

Як зазначає "Europe1", незважаючи на геополітичну ситуацію, "цілком обійтися без присутності Росії дійсно складно", хоча СРСР безпосередньо не брав участь у десантуванні 6 червня. Радянський Союз зробив це можливим заплативши найвищу ціну під час Другої світової війни. Майже 27 мільйонів радянських людей загинули у боях проти Німеччини.

При цьому Europe1 не уточнює, чому має бути запрошена Росія і не можна обійтися Україною, яка також була частиною СРСР, зробила величезний внесок у перемогу і зазнала значно більших збитків під час Другої світової війни.

Варто зазначити, що висадка союзників у Нормандії під час Другої світової війни – одна з ключових операцій, яка відбулася 6 червня 1944 року і стала відомою як День Д. Метою висадки було відкриття Другого фронту в Європі та звільнення західної частини континенту від нацистської окупації.

Союзники під керівництвом генерала Дуайта Ейзенхауера висадилися на п'яти пляжах: Омаха, Юта, Голд, Джуно та Сільвер. Ця операція включала важливу підготовку, повітряний і морський наступ, а також жорстку боротьбу на березі. Зрештою День Д став поворотним моментом під час війни у Європі, допомагаючи союзникам встановити міцний фронт проти нацистської Німеччини.

СРСР розв'язав Другу світову війну разом із Німеччиною, напавши на Польщу у 1939 році. Однак у 1941 році він став союзником США та Великобританії після того, як німецька армія вторглася на територію СРСР.

Читайте також на порталі "Коментарі" – лідери ЄС включилися до переговорів щодо досягнення миру в Україні: чому особлива увага до Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини