Головна Новини Суспільство події РФ замінувала підходи до українських портів: США розкрили план Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ замінувала підходи до українських портів: США розкрили план Кремля

Штати вважають, що Росія може здійснити атаки на цивільне судноплавство у Чорному морі

26 липня 2023, 08:25
Поділіться публікацією:

Росія може готувати нову провокацію у Чорному морі, щоб звинуватити в ній Україну. Країна-агресор встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів для підриву цивільних суден. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер, пише "Укрінформ".

РФ замінувала підходи до українських портів: США розкрили план Кремля

Порт. Фото: з відкритих джерел

"Минулого тижня Сполучені Штати поділилися з міжнародним співтовариством інформацією з попередженням, що Росія має намір розширити атаки на українські зернові об'єкти. Росія саме так і зробила. Ми вважаємо, що Росія може здійснити атаки на цивільне судноплавство в Чорному морі. За нашою інформацією, Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів", – заявила Брукер.

За її словами, Росія робить це, щоб виправдати будь-які атаки на цивільні кораблі в Чорному морі, а згодом звинуватити Україну в цих атаках.

"Засуджуючи Росію за бомбардування українських портових міст та експортної інфраструктури, ми повинні залишатися пильними щодо того, як Росія намагається розширити конфлікт та продовжувати звинувачувати інших у своїх недобросовісних діях", — додала Брукер.

Зазначимо, після виходу із "зернової угоди" 17 липня, Росія почала масовано атакувати українську портову інфраструктуру. У ніч на 19 липня росіяни вдарили по порту Чорноморськ, знищивши 60 тисяч тонн зерна, яке мало вирушити до Китаю. Під час атаки в ніч проти 24 липня росіяни атакували дронами Дунайські портові потужності в Одеській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — шантаж РФ у Чорному морі можна припинити двома способами – на що мають вирішитись у НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини