Головна Новини Суспільство події РФ відмовилася від масштабного «котла» на сході, – Інститут вивчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ відмовилася від масштабного «котла» на сході, – Інститут вивчення війни

Російські сили продовжують скоординовані зусилля із захоплення Сєверодонецька

16 травня 2022, 09:18
Поділіться публікацією:

Російська армія, ймовірно, відмовилася від виконання першочергової мети, яку ставив перед собою Кремль. На Донбасі російські війська більше не кидатимуть усіх сил, щоб взяти в оточення ЗСУ від Донецька до Ізюму. Пріоритет для росіян – захоплення усієї Луганської області. Саме на виконання цього завдання будуть кинуті всі сили. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни.

РФ відмовилася від масштабного «котла» на сході, – Інститут вивчення війни

Російські війська. Фото: DW

Американські аналітики вважають, що російське командування уважно вивчатиме, як можна виграти битву за Сєверодонецьк. Також росіяни атакуватимуть українських захисників, зосереджених у східній частині Донецької області. Росіяни намагаються вже зараз атакувати Сєверодонецьк із півночі та півдня.

Військові експерти вважають, що провальні спроби військових РФ форсувати Сіверський Донець у районі Кремінної можуть змістити російські операції по оточенню далі на схід, ближче до Сєвєродонецька через Рубіжне. Також росіяни більше не ставлять завданням №1 взяття Слов'янська. Просування до Слов'янська з Ізюма фактично зупинилося.

Інформацію про те, що росіяни намагаються будь-яким способом захопити Сєверодонецьк, підтвердив і під час загальнонаціонального телемарафону радник голови МВС Вадим Денисенко, зазначивши, що за іншими напрямками російські війська мають повний провал і їм не вдається виконати поставлені завдання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — військовий експерт розповів, чому росіянам захопити Лисичанськ та Сєверодонецьк практично неможливо. ЗСУ дуже добре підготувалися до спецоперації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини