Головна Новини Суспільство події РФ проти миру та членства України в ЄС: про що це говорить – чи варто Києву переглядати свій курс
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ проти миру та членства України в ЄС: про що це говорить – чи варто Києву переглядати свій курс

Експерти розповіли, чому до нових заяв РФ не потрібно ставитись серйозно і потрібно продовжувати вибивати окупантів з української землі

13 травня 2022, 11:35 comments1078
Поділіться публікацією:

РФ наразі не бачить дипломатичних варіантів вирішення ситуації в Україні. Крім того, позиція РФ щодо намірів України вступити до ЄС змінилася і тепер країна-агресор виступає проти. Про це заявив заступник постпреду Росії при ООН Дмитро Полянський. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав це класичним лицемірством, нагадавши, що ще недавно РФ була не проти вступу України до Євросоюзу. Експерти проаналізували ці заяви для видання "Коментарі".

РФ проти миру та членства України в ЄС: про що це говорить – чи варто Києву переглядати свій курс

Заступник постпреду Росії при ООН Дмитро Полянський. Фото: з відкритих джерел

Реальні переговорні позиції у цій війні визначать позиції на фронті

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков упевнений, що сьогодні жодні заяви жодної офіційної особи РФ про мир (і не тільки) не означають нічого – і не є основою для якихось прогнозів.

"Вони й раніше брехали, як дихали. А тепер, під час розв'язаної ними агресивної та програшної війни, брехня перетворилася на єдиний продукт, вироблений недоімперією у громадській сфері. Відповідно, вчора говорили, що нізащо не нападатимуть на Україну, сьогодні, що їх напасть змусили, а завтра після поразки РФ – що ніколи і не нападали. Що вже тут міркувати про умови миру... Кремль вважає Україну екзистенційною (тобто, початковою та незрозумілою) смертельною загрозою собі, у результаті має залишитися або Україна, або Росія, але не обидві разом у нинішньому вигляді", – пояснює Олександр Кочетков.

Він акцентує, що Кремль все ще має надію на військовий розгром України, поділ нашої країни та приєднання значної її частини до Росії.

"А ми бачимо, як чаша терезів повільна і тяжка, але починається схилятися в наш бік. Реальні переговорні позиції на цій війні визначать позиції на фронті. Росія, яка стала ізгоєм, воюватиме стільки, скільки зможе. Україна, яка підтримується світом, – стільки, скільки потрібно, щоб відстояти свою свободу. І в цьому сенсі нам абсолютно начхати, що за чергове марення несуть якісь діячі недоімперії, і що вони готові заборонити чи підтримати щодо майбутнього України. Нехай краще підтримують ковдру на колінах свого старенького фюрера, це актуальніше", – резюмує аналітик.

Очевидно, що наша євроінтеграція стане поразкою для РФ, тим більше ми маємо прагнути до ЄС

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк не сумнівається, що Росія і надалі заважатиме вступу України і до ЄС, і до НАТО (коли це питання знову стане актуальним). Поки її війська будуть на нашій території. Поки її імперські амбіції не будуть знищені.

"Очевидно, що наша євроінтеграція стане поразкою для РФ. Тим більше ми маємо прагнути до ЄС. Де переосмислили дуже багато після 24 лютого, коли Росія відкрито вторглася в Україну. Свою роль тут зіграло і те, як проявила себе наша країна. Як наша армія, підтримувана всім народом, не лише дотримала натиску окупантів, а й почала завдавати контрударів, вибивати агресора з української землі. Захищаючи і свою свободу, і ті самі демократичні цінності, на яких ґрунтується Євросоюз", – наголошує експерт.

Виходячи з усього цього, продовжує він, у Європі вже не звертають уваги на російські заяви та погрози, які виглядають все більш істерично.

"Європейці побачили справжнє обличчя (морду звіра) Росії та справжнє обличчя України. Стрімко розвінчуються міфи щодо сили росіян та слабкості українців. У реаліях все виявилося з точністю навпаки, – зазначає Тарас Семенюк. – Ну, а Буча, Маріуполь та багато інших міст, де "друга армія світу" зарекомендувала себе як армія ґвалтівників, убивць цивільного населення, мародерів – остаточно показали Росію як державу варварів, державу військових злочинців. А на позицію варварів (і тут я з Михайлом Подоляком абсолютно згоден) ніхто в цивілізованому світі не звертатиме уваги. Їх просто знищуватимуть".

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ доведеться відмовитися від створення "котла" Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 травня 2022, 13:01

Щоб прогнозувати терміни, треба проаналізувати всі конфлікти за участі Росії: Афганістан, Сирія, В'єтнам, КНДР... . Всі вони тривають 10 років. Це за умови, що тільки одна сторона конфлікту православна. В наших прикладах (включає Донбас) обидві сторони під патріархом Константинопольським. До речі, після захисту російськомовних, буде використано привід захисту одновірців. Тому є 2 рішення: або погоджуватись на заморожений конфлікт та втрату ще більших територій або важка перемога після десятків років. Весь цей час, чоловіки будуть дешевою робочою силою для застарілих заводів старих олігархів. А "видатні" експерти, як Фурса, Палій, ..., витягнуть з нафталіну стару теорію: "Під час криз/війни, багаті багатіють, а бідні - бідніють".


Новини