Головна Новини Суспільство події РФ не здатна захопити ключові міста України – Міноборони Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ не здатна захопити ключові міста України – Міноборони Британії

Росія виводить свої війська з-під Харкова

12 травня 2022, 09:42
Поділіться публікацією:

Величезні втрати у боях під Харковом змусили Москву вивести свої підрозділи з Харківської області для того, щоби провести реорганізацію та поповнити свої сили. Такий крок є яскравим підтвердженням того, що Росія сьогодні не має змоги окупувати ключові міста України. Харків спочатку вважався тим містом, захоплення якого було пріоритетом для Кремля. Але в результаті російські військові зіткнулися із запеклим опором місцевого населення, чого спочатку не очікували. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

РФ не здатна захопити ключові міста України – Міноборони Британії

Танки. Фото з відкритих джерел

У відомстві підтвердили інформацію Генштабу ЗСУ про те, що українські війська продовжують вести активний наступ у бік українського кордону на Харківщині, атакуючи росіян на північ від Харкова.

У Британії вважають, що Росія не змогла одночасно вести наступ на Донбасі та Харківській області. Вибравши своїм пріоритетом масштабний наступ на Донбасі, підрозділи російської армії, які були перекинуті під Харків, залишилися без підтримки і змушені були відступати. Вони виявилися вразливими для мобільних та високомотивованих ЗСУ.

За інформацією Міноборони Великої Британії, Росії в перший місяць війни дійсно вдалося практично оточити Харків, але утримати та закріпити цей успіх росіяни не змогли. У результаті змушені були відвести свої війська, які зазнали великих втрат.

У відомстві прогнозують, що після доукомплектації виведені з-під Харкова російські підрозділи будуть розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець і далі виконуватимуть завдання щодо прикриття основних сил РФ, зосереджених під Ізюмом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готується до анексії півдня України: навіщо агресор озвучує свої плани – як завадити цьому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини