Головна Новини Суспільство події Результати голосування щодо обігу зброї: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Результати голосування щодо обігу зброї: що думають українці

Обіг зброї на території України: що думають громадяни

4 червня 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

В Україні опитали населення щодо ставлення до придбання та носіння зброї цивільними. Через додаток "Дія" проголосувало більше 1,7 млн громадян. Опитування щодо обігу зброї в Україні зібрало рекордну кількість голосів. Про це повідомляють в Міністерстві внутрішніх справ.

Результати голосування щодо обігу зброї: що думають українці

Фото ілюстративне / Pixabay

Відповідно до результатів опитування, 59 % з респондентів згодні з думкою, що зброю у вигляді пістолетів треба дозволити всім громадянам відповідно до норм законодавства. Така ж кількість опитаних переконані, що пістолети, на які є дозвіл, можна носити з собою всюди.

Противниками обігу зброї серед цивільного населення стали 22% респондентів. Тоді як 19 % погодилися з думкою, що зброю можуть мати усі цивільні, але вони висловилися про те, що використовувати пістолети можна лише у місцях, обладнаних для стрільби й під час навчань на стрільбищах.

До 24 лютого Верховна Рада ухвалила законопроект про вогнепальну зброю для цивільних в першому читанні. На сьогодні в Україні зареєстровано близько 1 млн 300 тисяч одиниць вогнепальної зброї (гладкоствольна, нарізна мисливська, комбінована, короткоствольна нагородна) та близько 250 тисяч одиниць травматичної зброї, яка видавалася відповідним категоріям громадян.

Як писав портал "Коментарі", автор закону "Про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю", народний депутат Ігор Фріс розповів, що зміниться для українців й як тепер видаватимуть дозволи на носіння зброї. За його словами, новий закон передбачає регулювання володіння зброєю та моніторингу видачі дозволів на користування зброєю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

4 червня 2022, 11:02

А как насчёт мнения остального 99% населения? Или теперь учитывается мнение только буржуев у которых смартфоны дорогущие есть? Странно, что так мало написали в проголосовавших и процент тех кто за. Могли бы написать, что проголосовало 10 миллионов и все за. Понятно кто лобирует оружие, то кто будет его продавать, но в 9 случаях из 10 свободный доступ к оружию не помогает жертвам. Вот недавно была новость сосед застрелил их ружья соседа за то что он делал шашлыки и как бы свободная продажа оружия помогла бы жертве?НИКАК!!


Новини