Головна Новини Суспільство події Що передбачає ухвалений в першому читанні закон про зброю: розповів автор документу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що передбачає ухвалений в першому читанні закон про зброю: розповів автор документу

Закон про зброю в Україні для цивільного населення ухвалено Верховною Радою

23 лютого 2022, 13:45
Поділіться публікацією:

Автор закону "Про право на самозахист та володіння цивільною вогнепальною зброєю", народний депутат Ігор Фріс розповів, що зміниться для українців й як тепер видаватимуть дозволи на носіння зброї. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Що передбачає ухвалений в першому читанні закон про зброю: розповів автор документу

Фото ілюстративне / Pixabay

За його словами, новий закон передбачає регулювання володіння зброєю та моніторингу видачі дозволів на користування зброєю.

"Закон врегульовує володіння зброєю, не виходячи за межі правового регулювання, ми не дозволяємо цим законом короткоствольну вогнепальну нарізну зброю. Нормами законопроекту нівелюється можливість отримання зброї тими, хто не може нею користуватися з причин, пов'язаних зі станом їх здоров'я. Однією з основних ідей законопроекту є те, що він запроваджує моніторингову систему для виявлення корупційних складових видачі лікарських довідок громадянам", — говорить нардеп.

Відомо, що наразі існує домовленість між МОЗ та МВС про спільне функціонування реєстрів. За новими правила довідки про право користування зброєю будуть підписуватися електронним підписом сімейного лікаря. Потім ця інформація з електронної бази потраплятиме до реєстру власників зброї, який веде Міністерство внутрішніх справ.

Таким чином дозвільна система буде замінена на видачу громадянам посвідчень власника зброї, які через певний час будуть переглядатися. Власнику зброї запропонують заново пройти медогляд та підтвердити стан свого здоров'я.

На сьогодні в Україні зареєстровано близько 1 млн 300 тисяч одиниць вогнепальної зброї (гладкоствольна, нарізна мисливська, комбінована, короткоствольна нагородна) та близько 250 тисяч одиниць травматичної зброї, яка видавалася відповідним категоріям громадян.

Як повідомляв портал "Коментарі", нардеп відповів, які обмеження можуть бути запроваджені в разі введення надзвичайного стану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ираида

23 лютого 2022, 17:31

Ну всё, запирайтесь на замки: любое чмо теперь сможет прийти вас и ограбить, а то ещё хуже. Пора бежать в оружейный магазин, чтобы было чем отстреливаться.


Новини