Головна Новини Суспільство події Рейтинг найсильніших паспортів світу: хто лідирує
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг найсильніших паспортів світу: хто лідирує

Подорож без кордонів: ТОП паспортів для світових мандрівників

11 червня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:

У червні 2024 року італійський паспорт був визнаний найсильнішим серед паспортів країн Європейського Союзу, забезпечуючи своїм громадянам можливість безвізового в'їзду до 107 країн світу. Ця інформація була підтверджена за даними індексу паспортів VisaGuide. 

Рейтинг найсильніших паспортів світу: хто лідирує

Найпотужніші паспорти ЄС у червні 2024

Слідом за Італією, серед кращих паспортів ЄС розташувались Іспанія та Франція, які забезпечують доступ до 106 та 104 країн відповідно. За рейтингом, італійський паспорт лише трішки поступається лідеру глобального списку – Сінгапуру, що володіє рекордною кількістю безвізових країн – 159.

Рейтинг паспортів оцінюється залежно від кількості країн, до яких їх власники можуть подорожувати без потреби в оформленні візи, а також від кількості країн, що вимагають спеціального дозволу. В топ-10 також увійшли паспорти Угорщини, Австрії, Ірландії, Нідерландів, Бельгії, та Швейцарії, що свідчить про високий рівень візової свободи, яку забезпечує належність до ЄС.

Сінгапурський паспорт залишається на першій сходинці найпотужніших у світі протягом чотирьох місяців поспіль, дозволяючи своїм громадянам майже безперешкодне пересування по всій планеті. 

До списку країн, які вимагають отримання візи при в'їзді для сінгапурських громадян, належать такі держави, як Єгипет, Саудівська Аравія, та Кувейт, та навіть складні з точки зору безпеки регіони, як Афганістан та Сирія.

Нагадаємо, що у сучасному світі можливість швидко отримати громадянство приваблює багатьох, хто переїхав за кордон із різних причин — від особистих до професійних. У цьому огляді ми розглянемо п'ять країн, де можна отримати паспорт лише за п'ять років, виходячи з офіційних імміграційних політик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини