Головна Новини Суспільство події Рекордний експорт через Чорне море: понад 8 млн тонн продукції відправлено з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордний експорт через Чорне море: понад 8 млн тонн продукції відправлено з України

Наразі необхідно експортували близько 30 мільйонів тонн зернових культур

4 березня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

У лютому цього року Україна здійснила значний прорив у сфері агроекспорту, вдалося експортувати понад 8 мільйонів тонн продукції через Чорне море, з яких 5 мільйонів тонн склала агропродукція. 

Рекордний експорт через Чорне море: понад 8 млн тонн продукції відправлено з України

Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради, під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, поділився цією новиною, підкресливши, що лютневі показники є найкращим результатом з моменту початку повномасштабного вторгнення. 

"Ми бачимо, що бізнес активно прокладає свої логістичні маршрути через Чорне море, користуючись створеними умовами безпеки та довіри," – зазначив Марчук.

Українська аграрна галузь, незважаючи на виклики війни, продовжує демонструвати високу адаптивність та здатність до відновлення, гарантуючи не лише внутрішнє забезпечення продовольством, а й внесок у світову продовольчу безпеку. Марчук також наголосив на важливості Чорного моря як основного маршруту для весняного експорту, особливо в контексті необхідності вивезення близько 30 мільйонів тонн зернових культур перед початком нового маркетингового року, що стартує з 1 липня 2024 року.

“Це важливо, тому що в умовах перехідних залишків, які ми маємо перед початком нового маркетингового року, який почнеться з 1 липня 2024 року, нам ще потрібно експортували близько 30 мільйонів тонн зернових культур”, – пояснив він.

Нагадаємо, що росіяни вважають однією із найсерйозніших своїх невдач той факт, що Україна має вихід до Чорного моря, заявив Андрій Риженко. За його словами, окупанти ставлять собі завдання його повністю перекрити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини