Головна Новини Суспільство події Рекордні показники шахрайства в Україні: аналіз 2024 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордні показники шахрайства в Україні: аналіз 2024 року

В Україні побільшало шахраїв

19 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

У першому кварталі 2024 року в Україні було відкрито понад 24 тисячі кримінальних справ за статтею 190 "Шахрайство". Ця кількість на 20% перевищує показники за аналогічний період минулого року та є найвищою за останні 12 років. Такі дані надав сервіс "Опендатабот", спираючись на інформацію від Генеральної прокуратури України.

Рекордні показники шахрайства в Україні: аналіз 2024 року

В Україні побільшало шахраїв

Середньомісячна активність у сфері реєстрації справ про шахрайство значно збільшилася: якщо торік на місяць реєструвалося близько 7 тисяч таких проваджень, то цього року вже 8 тисяч. Для порівняння, у 2021 році цей показник становив лише 2 тисячі справ на місяць.

Не всі справи доходять до суду, що також характеризує стан правосуддя. На початку 2024 року до суду було направлено лише 3,4 тисяч справ, що становить 14% від загальної кількості зареєстрованих проваджень. Це суттєве збільшення порівняно з 10% минулого року та значне падіння порівняно з 19% у 2021 році.

Експерти пов'язують це зі збільшенням активності шахраїв в інтернет-просторі, а також із погіршенням економічної ситуації, яка змушує злочинців шукати нові способи незаконного збагачення.

Нагадаємо, що послуги продажу та придбання товарів через інтернет мають попит. На спеціалізованих сервісах оголошень продавці пропонують як новий товар, так і вживаний. Продати та купити можна майже всі, дитячі товари, товари для дому, для спорту, розваг, лікування – і це далеко не повний перелік пропозицій. Однак, замовляючи товар через інтернет, є ризик натрапити на шахраїв. Портал "Коментарі" дізнався, як майданчик для розміщення оголошень OLX виявляє та попереджає шахрайство



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини