Головна Новини Суспільство події Реєстрація в Дії для призовників та військовозобов’язаних - Андрій Таран
commentss НОВИНИ Всі новини

Реєстрація в Дії для призовників та військовозобов’язаних - Андрій Таран

Цифровий онлайн сервіс для військовозобов'язаних громадян незабаром запрацює в "Дії"

29 жовтня 2021, 23:27
Поділіться публікацією:

ЗСУ інтегрує деякі військові сервіси у додаток "Дія", інформує прес-служба організації.

Реєстрація в Дії для призовників та військовозобов’язаних - Андрій Таран

Військові сервіси інтегруються на портал "Дія" - фото з мережі

Призовникам, військовозобов'язаним та резервістам незабаром не потрібно буде оформлювати паперові документи, які стосуються військового обов'язку. Додаток "Дія" включить у себе так званий Military ID, повідомив Андрій Таран, міністр оборони України. 

Єдиний державний військовий реєстр, який існує зараз, містить інформацію про усіх, хто має зобов'язання перед збройними силами. Цей реєстр поступово перетворять у електронний центр комплектування та соціальної підтримки (Е-ТЦК), який стане частиною "Дії". Проєкт втілюватиметься протягом 2022-2023 рр. В підсумку має вийти своєрідний "воєнкомат у смартфоні".

Керівник Міноборони пояснив, що зараз триває цифровізація збройних сил. Вона зачіпає два основних напрями: територіальні центри комплектування (ТЦК) та систему військового обліку. Дані громадян поступово вносять у державну інформаційну систему. Кожен отримує унікальний номер – Military ID. Він використовуватиметься замість ведення паперової документації, яка оформлюється у військоматах.

Докладні пояснення, як працюватиме новий сервіс для призовників, військовозобов'язаних та резервістів, можна побачити за посиланням.

Інтеграція Е-ТЦК та "Дії" дасть можливість людині побачити дані про себе у електронному вигляді, а також дистанційно вказати, що вона змінила місце проживання.

Процедура інтеграції стартує після того, як буде видано наказ, спільний для двох міністерств – Міністерства оборони та Міністерство цифрової трансформації. Планується, що далі відбуватиметься злиття з іншими реєстрами. Наразі триває інтеграція з реєстром Міграційної служби.

Андрій Таран підсумував:

"Таким чином громадяни отримуватимуть державні послуги щодо військового обов’язку без черг та корупційних ризиків, одразу у себе в смартфоні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини