Головна Новини Суспільство події Реєстр "Оберіг" в дії: прикордонники виявили сотні підробок
commentss НОВИНИ Всі новини

Реєстр "Оберіг" в дії: прикордонники виявили сотні підробок

Прикордонники виявляють все більше підроблених документів на кордоні

5 березня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

Від середини лютого цього року в Україні запрацював реєстр під назвою “Оберіг”. Прикордонники почали використовувати новий інструмент, щоб посилити протидію незаконному виїзду за кордон. Про це повідомили в Міністерстві оборони.

Реєстр "Оберіг" в дії: прикордонники виявили сотні підробок

Реєстр "Оберіг" в дії: прикордонники виявили сотні підробок

Протягом лише трьох останніх тижнів за допомогою реєстру "Оберіг" прикордонники зупинили 230 спроб незаконного перетину кордону, використовуючи підроблені документи. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії з Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов'язаних і резервістів, що забезпечує оперативний доступ до акту.

“Цифровізація роботи з даними ТЦК та СП уже невідворотна. "Оберіг" дозволяє автоматизувати ті процеси, які раніше залежали від людського фактору", —  зазначила Катерина Черногоренко, заступниця Міністра оборони з питань цифровізації, цифрових трансформацій та цифрового розвитку.

Раніше для того, щоб підтвердити дійсність документів для виїзду за кордон, прикордонникам доводилося контактувати безпосередньо з представниками ТЦК та СП. Зараз інформацію щодо цього можна перевірити онлайн через реєстр "Оберіг" — у декілька кліків. 

“Прикордонники продовжують протидіяти спробам незаконного перетину кордону як на "зеленій" ділянці, так і в пунктах пропуску, де порушники намагаються використовувати підроблені документи, які б давали право на перетин кордону під час дії воєнного стану. Частина з них – це військово-облікові документи, начебто, видані в територіальних центрах комплектування. Саме тому налагодження дієвого інформаційного обміну між реєстром "Оберіг" та базою даних Держприкордонслужби дозволяє інспекторам більш ефективно і швидко проводити перевірку таких документів”, – зазначив помічник голови Державної прикордонної служби – прес-секретар Андрій Демченко.

Нагадаємо, що Державна прикордонна служба України опублікувала відеоролик на якому камери для виявлення незаконного руху через кордон зафіксували зграю вовків. Через це українські прикордонники повідомили про небезпеку для ухилянтів, які можливо хочуть спробувати залишити територію України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини