Головна Новини Суспільство події Реакція Литви на заяви Росії пересунути кордони
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція Литви на заяви Росії пересунути кордони

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс відповів на можливість Росії змінити морські кордони в Балтійському морі.

22 травня 2024, 13:25 comments1845
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія збирається в односторонньому порядку змінити морські кордони з Литвою та Фінляндією в Балтійському морі. На такі спроби відреагували у Литві та заявили, що це свідома провокація та ескалація з боку Росії.

Реакція Литви на заяви Росії пересунути кордони

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс. Фото з відкритих джерел

Міноборони Росії представило проєкт у якому стверджують, що нинішні кордони, яка були встановлені з 1985 року, "не повністю відповідають нинішнім географічним умовам". 

На спробу Росії змінити морські кордони відреагував міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс, який назвав це спробою поширити страх та посилити ескалацію в регіоні.

"Ще одна російська гібридна операція триває, цього разу вона намагається поширити страх, невпевненість і сумніви щодо своїх намірів у Балтійському морі. Це очевидна ескалація проти НАТО та ЄС, і на неї необхідно прийняти відповідну тверду відповідь", — пише Ландсберґіс.

Зазначимо, що згідно з проєктом Міноборони РФ, у Кремлі збираються змінити кордони у східній частині Фінської затоки, а також біля міст Балтійськ і Зеленоградськ Калінінградської області. Запропоновані "виправлення" створять умови, з претензіями Росії на деякі острови поблизу Фінляндії та Курської коси поруч з Литвою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Фінляндії відреагували на рішення уряду РФ спробувати посунути морські кордони.

Також "Коментарі" писали про те, що у Швеції заявили про необхідність посилити військову присутність у Балтійському морі, адже Росія посилює ескалацію в регіоні та може мати плани, щоб отримати контроль над одним з важливих шведських островів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 травня 2024, 12:44

Нічого вони не зроблять. Вереску буде багато. Одягнуть зелену футболку виростуть хутро на обличчі але бубенчики у кишенях все одно будуть дзеленчати. Далі два шляхи або власну чернь на м'ясо або облизня спіймати.


Новини