Головна Новини Суспільство події Фінляндія відреагувала на рішення РФ пересунути кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія відреагувала на рішення РФ пересунути кордон

Міністр закордонних справ Фінляндія Еліна Валтонен нагадала про конвенцію ООН з морського права

22 травня 2024, 12:24 comments4420
Поділіться публікацією:

Фінляндія має намір з'ясувати деталі планів Росії в односторонньому порядку "змінити" морські кордони країни у Балтійському морі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в Twitter (X) зробила міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен.

Фінляндія відреагувала на рішення РФ пересунути кордон

Фінляндія та Росія. Фото: з відкритих джерел

"За повідомленнями ЗМІ, Росія може переглянути визначення морських зон у Фінській затоці. Міністерство закордонних справ з'ясовує деталі", — заявила Еліна Валтонен.

Міністр нагадала, що конвенція ООН з морського права містить положення щодо визначення морських зон прибережних держав, у тому числі про їх перегляд.

"Ми припускаємо, що Росія, як учасник Конвенції, діятиме відповідним чином. Слід пам'ятати, що внесення плутанини — це ще й гібридний вплив. Фінляндію це не збентежить", — наголосила Валтонен.

Раніше стало відомо, що путінський режим вирішив в односторонньому порядку "змінити" морські кордони Росії з Литвою та Фінляндією у Балтійському морі.                                                                                                                            

У відкритому доступі з'явився проект ухвали уряду, опублікований на порталі правових актів. Цей документ підготувало Міноборони РФ. Росія має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ та Зеленоградськ у Калінінградській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки візиту Путіна до Китаю: хто опинився у виграші. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини