Головна Новини Суспільство події Рада криміналізувала продаж гумдопомоги: кому тепер загрожує термін
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада криміналізувала продаж гумдопомоги: кому тепер загрожує термін

В Україні запроваджено кримінальну відповідальність за нецільове використання гуманітарної допомоги: визначено види покарання

4 квітня 2022, 15:15
Поділіться публікацією:

Тим, хто вирішив під час війни заробити за рахунок незаконного використання гуманітарної допомоги, тим варто серйозно замислитися про наслідки такого сумнівного заробітку. Верховна Рада фактично криміналізувала продаж гуманітарної допомоги після внесення змін до Кримінального кодексу України. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook розповів нардеп фракції "Слуга народу" Ігор Фріс.

Рада криміналізувала продаж гумдопомоги: кому тепер загрожує термін

Гуманітарна допомога. Фото: з відкритих джерел

"Ми криміналізували продаж гуманітарної допомоги. Нікого не хочу ображати. Але декому приготуватися", – написав парламентарій.

Нардеп доклав до своєї посади тексту статті 201-2, яка тепер доповнює Кримінальний кодекс.

Так ось за використання гуманітарної допомоги або добровільних пожертвувань з метою отримання прибутку або власного збагачення можна загриміти решітку на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без такої.

Ще гірше справи у того, хто повторно попався на нецільовому використанні гумдопомоги. У такому разі можна буде загриміти за ґрати терміном від семи до десяти років. А якщо винним у нецільовому використанні гумдопомоги є посадова особа, то такій, крім позбавлення волі, загрожує заборона на те, щоб обіймати державну посаду на строк від трьох років.

Також злочинні дії щодо нецільового використання "гуманітарки", вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, який ризик загострення на Донбасі – чи є можливість евакуювати людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини