Головна Новини Суспільство події ПВК "Редан" в Україні: в чому небезпека – хто за цим стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

ПВК "Редан" в Україні: в чому небезпека – хто за цим стоїть

Регулювати молодіжні агресивні потоки та керувати ними, коли вже вони на вулиці, вкрай складно

1 березня 2023, 14:05 comments2437
Поділіться публікацією:

Поліцейські вже заблокували майже 20 каналів та груп, створених для "розкручування" молодіжного руху ПВК "Редан" в Україні та дестабілізації ситуації всередині країниЧому такі рухи становлять небезпеку? Чи справді за цим стоїть "рука Москви"? Як ефективно захистити дітей від залучення до подібних рухів? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.

ПВК "Редан" в Україні: в чому небезпека – хто за цим стоїть

Масові бійки молоді в Україні. Фото: з відкритих джерел

Ризики в цій історії, дійсно, дуже великі, цим потрібно займатися всім: і батькам, і владним структурам

Народний депутат Верховної Ради України ІХ скликання Сергій Магера розмірковує наступним чином:

"Проблема комунікації між молоддю та більш дорослими людьми існувала завжди. Батьки та діти. Тому вбити клин між цими поколіннями засобами ІПСО (інформаційно-психологічна операція) досить легко. Те, що цією історією керують ззовні – в мене особисто не викликає жодних сумнівів. Наскільки я розумію, моделювання було проведене спочатку в рф, а тепер перенесено й в Україну".

Молодіжні субкультури виникали в різні часи, зауважує нардеп. При чому, як правило, у кризові для країн часи.

"В срср, наприклад, в період застою в різних містах (у тому ж самому Маріуполі, де я народився та жив) були сутички "стінка на стінку". І вони були масовими. В одній бійці могло брати участь до двохсот та більше людей. Але тоді не було таких різноманітних засобів зв’язку та систем оповіщень. Тому і зібратися докупи було доволі складно. До того ж, тими сутичками ніхто глобально не керував. На відміну від того, що відбувається сьогодні, – підкреслює Сергій Магера. – Сьогодні ця система комунікацій (та ж мережа телеграм-каналів) переводить цю, по суті, молодіжну історію у зовсім інший простір. З того, аби зібратися разом та якось проявити свої почуття колективізму – у чималу загрозу. Адже регулювати ці агресивні потоки та керувати ними, коли вже вони на вулиці, вкрай складно".

Легкої протиотрути, яка б допомогла протистояти такому ІПСО, знайти важко, вважає експерт. Окрім методів силових структур та збільшення контролю за інформацією. Але і з цим буде непросто, попереджає Сергій Магера. Адже будь-яке втручання силових структур у дії таких молодіжних субкультур буде викликати агресію по відношенню вже до силових органів.

"Тобто: ця агресія буде легко переведена з молоді в систему агресії проти силових структур і, по суті, влади, – пояснює нардеп. – Тому увагу до цієї історії потрібно посилити. І займатись цим спільно з батьками. Яким зараз і без цього досить складно. Але тут виникає ще один момент: в період війни, коли дорослі зайняті тим, аби хоч якось фінансово утримувати свою родину, коли труднощі з роботою і люди в пошуку, молодь дійсно предоставлена сама собі. Отже, ризики в цій історії, дійсно, дуже великі. Цим потрібно займатися всім: і батькам, і владним структурам. Причому – досить обережно".

ПВК "Редан" — явно розробка ФСБ

Колишній заступник директора Українського інституту майбутнього, екс-керівник Патронатної служби міністра МВС (Дениса Монастирського) Євген Мироненко впевнений, що говорити під час війни про якісь форми безпеки дуже складно, бо війна поглинає всі прошарки населення – від військових до цивільного населення, в том числі дітей. Але вихід шукати треба.

"Та атака, яка зараз йде через соціальні мережі, є постійною. Чогось нового тут нема. Ворог використовує всі засоби, включаючи ті чи інщі рухи. Діти, підлітки – дуже уразлива категорія. Їхня свідомість ще не є сформованною. Звісно, що батьки мають відігравати ключове значення в процесі виховання і контролю. Але потібно говорити і про освітній процесс, який наразі знаходиться в Україні в геть складному стані, – зазначає експерт. – У зв 'язку з війною багато шкіл не працюють, особливо в східних, східно-південних регіонах. Вся навчальна робота йдеться онлайн. Немає діалогу з дітьми, немає контакту з ними. Немає, нажаль, політики комунікації влади з дітьми в освітньому процесі. І це одна з великих помилок".

На думку Євгена Мироненко, в ситуації з ПВК "Редан" діють спецслужби ворога. Оскільки, аргументує він, навіть в телеграм-каналах про час збирання повідомлялося "15 година за Київськім часом". Так вони самі ж себе виявляють, по факту, пояснює експерт. Це, вважає він, явно розробка ФСБ.

"Те, що зараз Росія використовує такі засоби впливу як "розкручування" того ж молодіжного руху ПВК "Редан" – загрозливо, але не критично, – говорить Євген Мироненко. – Кіберполіція, відповідні спецслужби ефективно реагуть. Ми бачимо викриття різномаїтніх груп в Тік-Тоці, телеграм-каналах. Я вважаю, що правоохоронні органи з цією проблемою справляються. Показовий приклад – ефективна робота безпосередньо поліції Харковської області, яка перша гарно, на попередження, спрацювала в данному напрямку. Передбачила збирання дітей в тих чи інших місцях".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вступила у нову воєнну весну: які кроки та дії можуть наблизити нашу перемогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

1 березня 2023, 19:42

Це ніяка не "субкультура" і "рух", - це "течія". А по течії пливе, як кажуть моряки "гі*но".

Василий

1 березня 2023, 17:24

ХТО ВСРАВСЯ,НЕВИСТКА......ФСБ РОСИИ, ЭТО ВТОРИЧНЭ.....А первичное это междонародная жыдовская МАФИЯ..Ознакомтесь с"протоколами СИОНСКИХ МУДРЕЦОВ" там всё разложено по полочкам..


Новини