Головна Новини Суспільство події Путіна у Вірменії може чекати пастка: через рішення Єревана Москва в сказі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіна у Вірменії може чекати пастка: через рішення Єревана Москва в сказі

Марія Захарова заявила, що вони визначать подальші кроки після відповіді Вірменії

6 вересня 2023, 09:25 comments1584
Поділіться публікацією:

Кремль вимагає, щоб влада Вірменії дала пояснення, з чим пов'язане бажання ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, який раніше видав ордер на арешт російського президента Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова під час спілкування з журналістами.

Путіна у Вірменії може чекати пастка: через рішення Єревана Москва в сказі

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Марія Захарова наголосила, офіційний запит на роз'яснення вже надійшов від РФ. І тепер Москва визначатиметься, як далі діяти, зважаючи на те, що відповість Вірменія.

Варто зазначити, на початку вересня влада Вірменії виступила з ініціативою, щоб Римський статут був ратифікований Національними зборами. Відповідний документ уже надійшов для ратифікації. Звичайно ж, така запопадливість Єревана не пов'язана з тим, щоб затримати Путіна при спробі в'їзду в країну, а для того, щоб використовувати Римський статут у своєму протистоянні з Азербайджаном. Таким чином, Вірменія має намір зробити розворот від рішення у 2004 році, коли Конституційний суд країни ухвалив рішення про неможливість прийняття Римського статуту, низка положень якого суперечить статтям Конституції. Тепер Конституційний суд видав нове рішення, що дозволяє ухвалення Римського статуту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги: названо звинувачення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – коли російські еліти можуть змістити Путіна – чи може на це вплинути ордер на арешт МКС. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини