Головна Новини Суспільство події Путін тут переграв: ЗМІ дізналися з чим не справляється ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін тут переграв: ЗМІ дізналися з чим не справляється ЄС

За інформацією Bloomberg, ЄС не справляється із потоком кремлівської пропаганди через Telegram

28 травня 2024, 09:40
Поділіться публікацією:

Популярний російський месенджер Telegram став ключовою зброєю прокремлівських облікових записів у поширенні дезінформації, спрямованої на підрив підтримки України в ЄС. Нещодавно співробітники російської розвідки використовували його для вербування дрібних злочинців для проведення диверсій у європейських столицях. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Bloomberg".

Путін тут переграв: ЗМІ дізналися з чим не справляється ЄС

Телеграм. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що це викликає невдоволення європейських чиновників, які зробили боротьбу з фейковими новинами своїм головним пріоритетом напередодні загальноконтинентальних виборів у червні. Незважаючи на всі свої нові повноваження щодо регулювання інформації в Інтернеті, вони практично безсилі обмежити Telegram.

"Дезінформація поширюється в Telegram відкрито та абсолютно безконтрольно", — заявила агентству Bloomberg прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

Запити на видалення тривожного контенту часто залишаються без відповіді, сказала прем'єр.

Видання зазначає, що типова проросійська пропагандистська кампанія спирається на шквал онлайн-технік. До них відносяться публікації у соціальних мережах, статті у державних ЗМІ, сфабриковані новини, що імітують зовнішній вигляд законних веб-сайтів, а також анонімні коментарі до реальних.

Telegram функціонує як центральний вузол у цій екосистемі, своєрідний міст, який пропагандистські групи використовують для поширення свого контенту в активні соціальні спільноти з метою донести свою інформацію до більш широкої аудиторії.

"Telegram є популярним серед різних проросійських суб'єктів, а також серед окремих осіб, які вже давно поширюють дезінформацію, оскільки модерація контенту практично відсутня", — сказав колишній директор Центру протидії гібридним загрозам при Міністерстві внутрішніх справ Словаччини Даніель Міло.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить посилення загроз з боку РФ: чи чекати адекватнішої реакції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини