Головна Новини Суспільство події Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги: названо звинувачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги: названо звинувачення

Нещодавно Путін сам визнав свій зв'язок із ПВК "Вагнер", заявивши, що Москва офіційно фінансувала найманців

3 серпня 2023, 13:55
Поділіться публікацією:

Міжнародний кримінальний суд може видати нові ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна за злочини найманців ПВК "Вагнера", пише "Голос Америки", з посиланням на опитаних експертів.

Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги: названо звинувачення

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що після провалу бунту "вагнерівців" Путін зробив низку заяв, якими фактично підтвердив, що всі дії найманців були узгоджені з Кремлем. Понад те, російський президент публічно заявив, що ПВК "Вагнер" фінансувалася за рахунок державного бюджету Росії.

"Ця заява відкриває нові можливості для прокурорів Міжнародного кримінального суду розслідувати масові військові злочини бойовиків "Вагнера" та проводити прямий зв'язок між цими злочинами та керівництвом Росії, включаючи Путіна", — зазначають автори матеріалу.

Як зазначив голова МКС Петро Гофманський, чи отримає Путін нові ордери на арешт, залежатиме насамперед від рішень та дій прокурора Міжнародного кримінального суду. Прокурор може звернутися до досудових суддів МКС, які вже скажуть, чи є підстави для видачі нового ордера.                                                                   

Гофманський зазначив, що від прокурора вже надійшла заява, що він уважно вивчає всі факти злочинів російських окупантів в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — суд у Гаазі закликають видати ордер на арешт найближчого союзника російського диктатора Володимира Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ордер на арешт російського президента Путіна: про що говорять ядерні погрози Дмитра Медведєва та заяви США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини