Головна Новини Суспільство події Пушилін засуджений до 15 років ув'язнення: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Пушилін засуджений до 15 років ув'язнення: подробиці

Дениса Пушиліна чекає місце у камері за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, а також колабораційну діяльність

27 грудня 2023, 15:04 comments3567
Поділіться публікацією:

До 15 років за ґратами заочно засуджено ватажка незаконного збройного формування "ДНР" Дениса Пушиліна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Пушилін засуджений до 15 років ув'язнення: подробиці

Денис Пушилін - фото з відкритих джерел

"За публічним обвинуваченням прокурорів Донецької обласної прокуратури винесено вирок громадянину України за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України та колабораційну діяльність", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ватажка "ДНР" заочно засуджено до максимального покарання – 15 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов'язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на 15 років та конфіскацією майна.

Як зазначають у прокуратурі, у вересні 2022 року голова незаконно створеної на території Донецької області "республіки" Денис Пушилін скликав та провів позачергове засідання фейкової ради "ДНР".

На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив так званий закон "про референдум ДНР щодо входження до складу РФ". Надалі ватажок неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до РФ, тобто закликав до захоплення Росією території України.

Зрештою, зазначають у прокуратурі, на підставі підписаного "головою" нікчемного акта на тимчасово окупованих територіях у присутності озброєних військових РФ проведено незаконне "народне волевиявлення". 30 вересня 2022 року засуджений підписав із президентом держави-агресора "договір" про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб'єкта.

24 лютого 2022 року, під приводом захисту "ДНР" від "київського режиму", армія РФ розпочала так звану "спецоперацію".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому виник резонанс навколо законопроєкту щодо мобілізації: що найнебезпечніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юзик

28 грудня 2023, 09:35

Цирк уехал. Клоуны остались. Вы еще х...уй....л...фффа арестуйте.

Ігор

27 грудня 2023, 15:10

То от чим займаються всі прокурори в тому числі і донецької обласної прокуратури щоб не йти воювати. Прокурорами майже всі чоловіки замінити їх жінками, а цих відгодованих на передову. Набридла ця обрізана справедливість, коли смерди повинні вмирати за цих корумпованих нероб. Тому і програли.


Новини