Головна Новини Суспільство події Провокація з хімічною речовиною: The Washington Post дізналася про нові плани Росії на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Провокація з хімічною речовиною: The Washington Post дізналася про нові плани Росії на Донбасі

У Росії все зводиться до політичного рішення про те, чи починати атаку

18 лютого 2022, 12:45
Поділіться публікацією:

На Донбасі найближчим часом може статися провокація з "хімічною речовиною" під чужим прапором. Постраждати можуть мирні мешканці. Як передає портал "Коментарі", про це пише американське видання The Washington Post, посилаючись на чотирьох неназваних чиновників.

Провокація з хімічною речовиною: The Washington Post дізналася про нові плани Росії на Донбасі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У коментарі виданню чиновники зазначили, що публічна заява російського Мінборони про те, що частина російських військ відійшла від українського кордону – це маніпуляція, яка має на меті відвернути увагу Заходу від реальних планів Кремля щодо подальшої ескалації на сході України.

Два інші чиновники США заявили, що у них на руках є тривожні дані розвідки про нові провокації Росії. Кремль має намір влаштувати провокації із застосуванням хімічної зброї. Ця провокація має бути здійснена під іншим прапором. Після того, як постраждають мирні громадяни, Москва звинуватить у цьому Україну.

План Москви – створити у світовій громадськості хибну думку, що українські військові навмисно спробували отруїти газом мирних жителів Донбасу. Також один із інших чиновників припустив, що винними Москва може зробити американські військові інструктори.

У США вважають, що ті пересування російських військ, які фіксує розвідка, говорять про те, що військове командування РФ чекає на політичне рішення, щоб почати наступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретар РНБО Олексій Данілов назвав головну мету обстрілів, що відновилися, на Донбасі. Про широкомасштабне вторгнення російських військ поки що не йдеться. Росія використовує улюблений свій метод – провокації та чекають на відповідь української армії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини