Головна Новини Суспільство події Проти Шарія відкрито кілька кримінальних справ: що відомо (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти Шарія відкрито кілька кримінальних справ: що відомо (ФОТО)

Представники НАЗК виявили порушення в порядку фінансування «Партії Шарія» і подальшої звітності

19 червня 2021, 12:24
Поділіться публікацією:

Скандально відомий український блогер Анатолій Шарій знову знаходиться в центрі уваги вітчизняних правоохоронців. За інформацією народного депутата від "ЄС" Олексій Гончаренка, відносно Шарія відкрито кілька кримінальних справ згідно з різними статтями КК України.

Проти Шарія відкрито кілька кримінальних справ: що відомо (ФОТО)

Проти Шарія відкрили кілька кримінальних справ. Фото: Чесно

Як зазначив політик в особистому Telegram-каналі, подібний факт підтвердили як представники Генеральної прокуратури, так і Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

В Офісі Генпрокурора відзначили, що Держфіскальна служба вже працює над перевіркою кількох імовірних фактів порушень, в яких, ймовірно, може підозрюватися Анатолій Шарій. Згідно із зазначеними у відповіді на запит нардепа даними, проти блогера відкриті справи відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Це і внесення неправдивої інформації в документацію при реєстрації юридичної або фізичної особи (ч. 1 ст. 205-1), і ймовірне відмивання фінансів, які можуть бути отримані нечесним шляхом (ч. 2 ст. 209), і явна відмова від сплати необхідної суми податків до бюджету (ч. 3 ст. 212).

У вже згаданому НАЗК після аналізу діяльності "Партії Шарія" також виявили недоліки, які здатні "потягнути" на ще одне кримінальне провадження. У цьому випадку мова йде про приховування правдивих фінансових даних, а також наявність різниці між розмірами доходів людей, які фінансували партію, і їхніми подальшими внесками в розвиток політсили.

На думку Олексія Гончаренка, всі ці факти лише підтверджують його попередні припущення про те, що Шарій може попросити політичного притулку в Росії. Нібито саме тому, вважає нардеп, блогер всіляко намагається догодити російським політикам і пропагандистам у своїх останніх програмах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у деяких осіб, пов'язаних із "Партією Шарія", не так давно проводилися обшуки. Подробиці інциденту — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому рішенням суду рахунки скандального проросійського блогера були "заморожені".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини