Головна Новини Суспільство події Протести у Белграді: як спрацювали російські спецслужби
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести у Белграді: як спрацювали російські спецслужби

Прем'єр Сербії каже, що спецслужби Росії попередили Бєлград про протести

25 грудня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Російські спецслужби надали сербській владі інформацію про можливі інциденти на протестах у Белграді. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі телеканалу Pink зробила прем'єр-міністр Сербії Ана Брнабич.

Протести у Белграді: як спрацювали російські спецслужби

Протести у Сербії. Фото з відкритих джерел

Глава сербського уряду заявила, що особисто спілкувалася із західними дипломатами, щоб повідомити їх про надану від російських спецслужб інформацію, але вони нібито не сприйняли ці дані всерйоз.

"У нас була інформація від служб, які про це попереджали. Насамперед, цю інформацію нам надала російська спецслужба, але (Ред. – представники західних країн) звинуватили нас у поширенні дезінформації і в тому, що це нісенітниця. Вони сміялися, і, як сказав президент (Ред. – Александар Вучич), хтось сприйняв це серйозно, хтось хотів допомогти, а багато хто знав і не хотів допомагати", – зазначила прем'єр.

Брнабич також порівняла події у Белграді з українською Революцією гідності, сказавши, що у Сербії "не буде нового Майдану".

Крім того, сербський прем'єр звинуватила опозиційну коаліцію "Сербія проти насильства" у спробі "насильницької дестабілізації держави".

Нагадаємо, у столиці Сербії Белграді проходять багатотисячні протести. Люди вийшли на вулиці, вимагаючи скасувати результати парламентських та місцевих виборів, що відбулися тиждень тому.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Сербія приєдналася до Кримської платформи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Сербії Олександр Вучич різко негативно відреагував на можливість визнання Україною незалежності Косова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.pink.rs/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини