Головна Новини Суспільство події Протасевич та Донбас: що відомо про затриманого в Білорусі журналіста
commentss НОВИНИ Всі новини

Протасевич та Донбас: що відомо про затриманого в Білорусі журналіста

Затриманий в Білорусі журналіст Роман Протасевич був поранений на фронті на початку бойових дій на Донбасі

28 травня 2021, 01:45 comments3026
Поділіться публікацією:

Затриманий в Білорусі засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич був поранений на фронті, проте він відвідував Донбас в якості працівника ЗМІ. Про це під час ток-шоу "Право на владу" розповів народний депутат Юрій Гузь.

Протасевич та Донбас: що відомо про затриманого в Білорусі журналіста

Роман Протасевич. Фото з відкритих джерел

Роман Протасевич, якого затримали під час примусової посадки літака Ryanair у Мінську, "особистий друг та побратим" нардепа.

"Він їхав на фронт в полк "Азов", який очолював Андрій Білецький, як фотограф, допомагаючи в боротьбі українцям з РФ. Я хочу, щоб усі українці це знали — молодий хлопець, якому тоді було 19 років… Цей хлопчина в 19 років приїхав через Луцьк та поїхав на фронт", — розповів Гузь.

На початку війни на Донбасі, сім років тому, багато білорусів підтримали українців у боротьбі з російською агресією, наголосив політик.

"Протасевич поїхав як журналіст. Він був поранений. Ми його переправляли далі до Польщі лікуватися. Ми зараз говоримо про людину, яка є блогером, одним з редакторів дуже відомого Telegram-каналу з 2,2 млн підписників", — зазначив нардеп.

Затриманому Мінську Протасевичу зламали ніс. Співробітники КДБ Білорусі у ніч затримання хлопця били, додав Гузь. У СІЗО також знаходиться дівчина Романа — громадянка РФ Софія Сапега.

На виступі в білоруському парламенті Лукашенко назвав Протасевича "покидьком", звинуватив його у вбивстві людей на Донбасі та підготовці "бійні" в країні. Він також заявив, що затримання журналіста та його дівчини "суверенна справа" Білорусі. 27 травня до Романа Протасевича вперше пустили його адвокатку Инесу Аленську. Юристка повідомила, що з журналістом все гаразд, проте щодо статусу її підзахисного поки що нічого не відомо.

Пізніше стало відомо, що російські найманці з "ЛНР" порушили "справу" проти Романа Протасевича. Бойовики звинувачують його в участі у бойових діях на Донбасі у складі українського полку "Азов".

Дівчину Протасевича підозрюють у кількох злочинах, які нібито були скоєні у 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Пророк

28 травня 2021, 07:05

Целая свора проху..ловско-пролукашенских шакалов написали коменты. Явно работа КГБ Бел. и ФСБ. Тявкайте дальше. Наверняка мой комент не пройдет-уберут.

ВЛАДИМИР

28 травня 2021, 07:02

Игорь, ПЯТЬ КОМЕНТОВ И ТОЛЬКО ОДИН ДУМАЮЩИЙ 4 БОТА ИЛИ КГБЕШНИКА ИЛИ ФСБЕШНИКА НО ТО ТАКОЕ. НО КТО ТАКИЕ ЛНР ИЛИ ДНР ЧТОБ ОБВИНЯТЬ ЕГО В ПОДДЕРЖКЕ УКРАИНЫ КОГДА ОНИ ОБЬЯВИЛИ ВОЙНУ УКРАИНЕ В 14 ГОДУ ЗАМЕТЬТЕ ДНР ЛРН А НЕ УКРАИНЫ КТО НЕ ВЕРИТЬ ПРОВЕРТЕ НЕ ОБВИНЯЮТ НЕТ ОНИ ХОРОШЫЕ НЕ ОБВИНЯЮТ БОТЫ И РОССИЮ В ЕЕ АГРЕССИИ ПРОТИВ УКРАИНЫ НУ ПОДУМАЕШ РАШКА ПОМОГЛА ШАХТЕРАМ В ШАХТАХ НАЙТИ ТАНКИ ГРАДЫ АРТИЛЕРИЮ ГВОЗДИКИ НЕ ИЗ РАШКИ ОБВИНЯЮТ НАЕМНИКОВ ТОЕСТЬ ОТПУСТНИКОВ РАШИСТКИХ О НЕЗАКОННЙХ ПЕРЕСЕЧЕНИЯХ ГРАНИЦИ С УКРАИНОЙ И ВОЙНЕ ПРОТИВ НЕЕ.ГОРИН ЕСЛИ ТЫ ЧЕЛОВЕК НАУЧИСЬ ДУМАТЬ.ХАХОЛ НАЦЫКИ ЕТО РАШИСТЫ КРИЧАЩИЕ ОВСЕМИРНОМ РУССКОМ МИРЕ И НЕ ПРИЗНАЮШИХ ПРАВО ДРУГИХ ЖИТЬ В СВОЕЙ СТРАНЕ КАК НАМ ХОЧЕТСЯ ВСОМНИ ЗАХВАТ ГИТЛЕРОМ ТЕРИТОРИИ И КАК ЕТО ПРИ ЕТОМ АРГУМЕНТИРОВАЛОСЬ НЕ ХОЧЕШ ДУМАТЬ ЗНАЧИТ ТЫ САМ ГОВНО.ВЛАДИМИРП А КТО ГОВОРИТ ОХОРОШЕЙ МЕДИЦИНЕ В УКРАИНЕ ОНА ЕСТЬ НО МАЛО ТОТ ЖЕ ВОЕННЫЙ ГОСПИТАЛЬ В ДНЕПРЕ В ЗАПОРОЖЬЕИ В МНОГИХ ДРУГИХРЕГИОНАХ ОНИ ЕСТЬ НО МАЛО ЗА ГРАНИУ ЕЗДЯТ В ОСНОВНОМ НА РЕАБИЛИТАЦИЮ ИЛИ СЛОЖНЫХ ОПЕРАЦИЙ. ИГОРЬ А ТЕБЕ КОРОТКО НУ ТА И ОЛЕНЬ

Дима Горин

28 травня 2021, 06:41

после пресс конференции этого говна по бел тв многие западные страны будут в говене

Дима Горин

28 травня 2021, 06:35

Русич, заткнись порохобот на прикорме

андрей

28 травня 2021, 06:35

Повесить прилюдно как вешали пособников национал-фашистких ублюдков!

Дима Горин

28 травня 2021, 06:32

вот такие приезжие ублюдки и помогли сделать гос переворот в Украине.

Хахол

28 травня 2021, 06:31

Нефиг ездить в чужие страны воевать! Тем более с нациками брататься... С говном поведешься - сам говном измажешься.

Русич

28 травня 2021, 06:08

Игорь, сразу видно безродных рашистов и путлеровцев. Оно ради бесноватого фюрера полмира готово пустить в расход.

владимир

28 травня 2021, 04:08

" Мы переправляли дальше в Польшу лечиться"... Защитника Украины - лечиться не в Украине, а в Польше. Это разумным людям о многом говорит!

Игорь

28 травня 2021, 01:23

Таких мерзавцев-убийц и подстрекателей гражданской войны нужно однозначно пускать в расход


Новини