Головна Новини Суспільство події Прокурор Швеції окреслив підозрюваних у диверсії на Nord Stream
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурор Швеції окреслив підозрюваних у диверсії на Nord Stream

Слідчі органи Швеції розповіли про розслідування у справі щодо вибухів на газопроводах "Північний потік 2".

6 квітня 2023, 12:50 comments1093
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прокурор Швеції Матс Люнгквіст, що займається розслідуванням вибухів на газопроводах "Північний потік 2" розповів про те як проходить слідство та вказав на основний сценарій розслідування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Прокурор Швеції окреслив підозрюваних у диверсії на Nord Stream

Газопровід "Північний потік 2". Фото з відкритих джерел

За словами Матса Люнгквіста наразі остаточно невідомо, хто точно стояв за вибухами на газопроводах "Північний потік 2", які стались у Балтійському морі у вересні минулого року. Проте прокурор Швеції вказує, що за "очевидним основним сценарієм" розслідування за диверсією стоїть група, яка була спонсорована державою. Однак прокурор не перелічив ймовірних країн, які могли б входити у цей список. Але зазначив що тип вибухівки, використаної під час диверсії, виключає "велику частину країн".

"Ми працюємо беззастережно, перевертаємо кожен камінь і нічого не залишаємо напризволяще", — заявив прокурор Матс Люнгквіст та додав, що "ми сподіваємося, що зможемо підтвердити, хто вчинив цей злочин, але слід зазначити, що це, ймовірно, буде важко з огляду на обставини".

Окрім основної версії про групу спонсоровану окремою країною, Люнгквіст вказав, що незалежне терористичне угрупування також теоретично могло стояти за вибухами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Данія оприлюднила фото об’єкта, який виявили біля газопроводу "Північний потік 2".

Також "Коментарі" писали про Володимира Путіна, який без будь-яких доказів звинувачує Захід та інші країни у терактах, які ті, нібито здійснюють західні агенти та служби розвідки на території Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

6 квітня 2023, 12:06

Без будь яких доказив?!!! Задай вопрос,кому это выгодно и больше ничего не надо-это раз.Расследование Херша-два.Слова бидона,что мы его(поток)уничтожим,если необходимо-три.Даже барану понятно,кто заказчик а теперь и исполнитель.Но наглый,постоянно лгущий Запад типа не знает террориста.Ну-ну.


Новини