Головна Новини Суспільство події Війна на всіх фронтах: що чекає на Україну в найближчому майбутньому
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна на всіх фронтах: що чекає на Україну в найближчому майбутньому

Економіка України чекає припинення активних бойових дій, тому поки що вся надія лише на ЗСУ

30 жовтня 2022, 14:00 comments2150
Поділіться публікацією:

Наступного тижня ми входимо до останнього місяця осені. Експерти спеціально для видання "Коментарі" спрогнозували, чого очікувати Україні від кінцівки жовтня та початку листопада, а також у принципі в найближчому майбутньому – на дипломатичному, економічному та гуманітарному фронтах.

Війна на всіх фронтах: що чекає на Україну в найближчому майбутньому

Війна в Україні. Фото: Міноборони України

Країни НАТО та світ вже дозріли до того, щоб від умовлянь перейти до жорсткіших форм тиску на РФ

Виконавчий директор у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов припускає, що наступний тиждень буде визначальним щодо подальшої долі зернової угоди, яку вирішила зруйнувати Росія.

"Який шлях оберуть Захід та світ загалом? Мені здається, що країни НАТО та світ вже дозріли до того, щоб від умовлянь перейти до жорсткіших форм тиску на РФ. Зокрема, на рішення про конвої транспортів із зерном (про що вже заявив міністр закордонних справ Литви)", – зазначає експерт.

На його думку, у такому разі Росія опиниться у ситуації цугцвангу.

"Також наступний тиждень буде важливим через наближення проміжних виборів у США, намічених на 8 листопада, – вважає Олександр Леонов. – Питання – наскільки посиляться позиції саме трампістів і наскільки це посилення позначиться на позиціях України".

До кінця року ВВП України впаде не на 30-35%, а на понад 40%

Голова Комітету економістів України Андрій Новак наголошує, що розвиток економічної ситуації в нашій країні продовжує безпосередньо залежати від ситуації на фронті.

"Безперечно, значно погіршують становище нещодавні цілеспрямовані обстріли росіянами наших об'єктів енергетики. Фактично по всій країні, за різними оцінками, близько 40% енергооб'єктів пошкоджено цими ударами. Через що ми маємо віялові відключення практично у всіх областях. А енергетика, зрозуміло, потрібна й у промисловості, аграрного сектора – економічних об'єктів. З огляду на подібні реалії, швидше за все, до кінця року ВВП України впаде не на 30-35%, а на понад 40%", – припускає експерт.

За його словами, є прогноз, що 2023 року розпочнеться поступове відновлення української економіки з незначним зростанням ВВП.

"Але все це буде можливе лише за умови якнайшвидшого припинення активних бойових дій, нашої перемоги у цій війні, – наголошує Андрій Новак. – Навряд чи це станеться до кінця цього року. Сподіваємось, у другому-третьому кварталі наступного року побачимо ту чи іншу форму припинень війни внаслідок перемоги України. Лише з того моменту очікується початок економічного відновлення".

Необхідно цілодобово розповідати світові про той тероризм, ті військові злочини, які творить РФ в Україні

Засновник міжнародного глянцю Бізнес WOMAN та міжнародного клубу BUSINESSWOMAN Club, керівник Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк розповіла про гуманітарні аспекти.

За її словами, останнім часом знизилися постачання гуманітарної допомоги до України. І в цьому плані важливо активізувати роботу з українською діаспорою, з тими, хто виїхав за кордон, може працювати та допомагати.

"Важливо демонструвати єдність, чітко пояснювати, що нам потрібне. І низка організацій активно діють у цьому напрямі", – запевняє Ганна Крисюк.

За її словами, раніше серйозний наголос робився на військових автомобілях. Тепер, враховуючи, що попереду холода, а РФ б'є по об'єктах критичної інфраструктури, важливо поєднати зусилля для пом'якшення наслідків подібної терористичної практики.

"І наш Міжнародний штаб допомоги українцям пояснює це всім закордонним партнерам. Потрібні продукти, теплі речі, спальники, засоби обігріву (ковдри, буржуйки), пожежні авто (російські загарбники багато техніки вкрали), вода, ліки. Важливе розмінування – глобальне явище. Тут ми бізнес, гуманітарні місії маємо працювати. І працюємо. Наступного тижня буде 7-ма гуманітарна місія на схід, південь та північ. У тому числі до нещодавно звільнених населених пунктів. Везем продукти, теплі речі, генератори, спальники, свічки", – зазначає Ганна Крисюк.

Також, продовжує вона, слід сфокусувати зусилля на реабілітацію наших військових.

"Ми відновлюємо з нашими донорами та партнерами одне з реабілітаційних відділень Львівського військового шпиталю, – повідомила експерт. – Важливо активізувати зусилля щодо навчання всіх бажаючих уміння надавати першу медичну допомогу цивільному населенню, просвітницьку роботу щодо мінної небезпеки. І, звичайно, інформаційна кампанія, в яку ввімкнувся і глянець Бізнес WOMAN. Необхідно цілодобово розповідати світові про той тероризм, ті військові злочини, які творить РФ в Україні. Потрібно буквально кричати про це, тому що наша країна зараз відстоюватиме цілісність не тільки свою, а й Європи".

Читайте також на порталі "Коментарі" — вихід із зернової угоди: яка справжня мета Кремля – чим має відзначити світ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини