Головна Новини Суспільство події Продовження зернової угоди: ЗМІ дізналися, на які поступки РФ пропонує піти генсек ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Продовження зернової угоди: ЗМІ дізналися, на які поступки РФ пропонує піти генсек ООН

За інформацією Reuters, генсек ООН запропонував Путіну підключити банк до SWIFT заради продовження зернової угоди

13 липня 2023, 09:42
Поділіться публікацією:

Варто погодитися з вимогою президента Росії Володимира Путіна та підключити підсанкційний Россельхозбанк до системи SWIFT в обмін на продовження зернової угоди. Як повідомляє портал "Коментарі", з такою пропозицією виступив генсек ООН Антоніу Гутерріш, пише "Reuters".

Продовження зернової угоди: ЗМІ дізналися, на які поступки РФ пропонує піти генсек ООН

Генсек ООН Антоніу Гутерріш. Фото: з відкритих джерел

За даними джерел агентства, Гутерріш запропонував Путіну, щоб Росія продовжила операцію щодо чорноморського зерна на кілька місяців, давши ЄС час для підключення дочірньої компанії Россільгоспбанку до SWIFT.

Гутерріш направив Путіну листа, в якому запропонував шляхи подальшого полегшення російського експорту продовольства та добрив та забезпечення продовження поставок українського зерна Чорним морем, заявив напередодні представник ООН.

"Мета полягає в тому, щоб усунути перешкоди, що впливають на фінансові операції через Россельхозбанк, що викликає серйозне занепокоєння Російської Федерації, і одночасно забезпечити продовження потоку українського зерна через Чорне море", — заявив журналістам офіційний представник ООН Стефан Дюжаррік.

Він не повідомив подробиць про пропозицію, але додав, що Гутерріш взаємодіє з усіма відповідними сторонами з цього питання та готовий продовжити обговорення своєї пропозиції з Росією.

Зазначимо, ще раніше стало відомо про те, що Європейський Союз розглядає можливість піти на вимоги Москви і скасувати частину санкцій для "Россільгоспбанку" (що дозволить відновити зв'язок з міжнародною фінансовою мережею Swift) для продовження зернової угоди. Як оцінюєте перспективи такого кроку та продовження Чорноморської (Стамбульської) угоди, термін дії якої спливає 17 липня? Чи варто йти на російський шантаж? Чи є шанс якось інакше продовжити домовленості? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини