Головна Новини Суспільство події Продовження терміну оновлення даних не буде: у Міноборони назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Продовження терміну оновлення даних не буде: у Міноборони назвали причину

У Міноборони наполягають на тому, що часу для оновлення даних виділено достатньо

27 червня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони вважають, що військовозобов'язані українці мають достатньо можливостей оновити свої військово-облікові дані до 16 липня, і тому не підтримують продовження цих термінів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Міноборони, старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

Продовження терміну оновлення даних не буде: у Міноборони назвали причину

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що Міністерство оборони на даний момент не підтримує цей законопроект і не вважає за доцільне продовження терміну з 60 до 150 днів для оновлення даних, оскільки зараз існують можливості оновити ці дані в ТЦК і СП, ЦНАП та (застосунку) "Резерв+", де це можна зробити за лічені хвилини.

"Всі військовозобов'язані, призовники та резервісти можуть це зробити. Тому ми не бачимо сенсу продовжувати цей термін. Наразі потрібно негайно оновити військово-облікову базу, щоб усвідомлювати, скільки українців придатні захищати Батьківщину", – зазначив Дмитро Лазуткін.

На уточнююче питання телеведучих Лазуткін зазначив, що станом на ранок 27 червня 2 мільйони 430 тисяч військовозобов'язаних українців оновили свої дані, з них — 1 млн 852 тисячі — через додаток "Резерв+".

Раніше Міністерство оборони України з різницею одного дня відповіло Верховній Раді листами, що спочатку підтримує, а потім не підтримує збільшення термінів оновлення даних у ТЦК для військовозобов'язаних з 60 до 150 днів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді у Раді вже озвучуються ідеї щодо зниження мобілізаційного віку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що у профільному комітеті активно обговорюється економічне бронювання. Адже мобілізація – це не лише про тих, кого мобілізують, а й про тих, хто може профінансувати роботу мобілізованих.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лошадка

27 червня 2024, 12:33

дебилы, люди в очередях стоят, неделями в тцк попасть не могут


Новини