Головна Новини Суспільство події Процес пішов: ще одна країна ЄС підтримує заборону на видачу віз росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес пішов: ще одна країна ЄС підтримує заборону на видачу віз росіянам

Данія також підтримує ініціативу щодо заборони громадянам РФ на в'їзд до ЄС

14 серпня 2022, 12:12 comments1205
Поділіться публікацією:

Уряд Данії вважає за правильне ввести обмеження на видачу шенгенських віз росіянам. При цьому в Данії уточнюють, що на такий крок підуть, коли консенсус буде всередині Євросоюзу і всі країни ЄС схвалять такий крок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідь міністра імміграції Данії Кааре Дібвада для politiken.dk.

Процес пішов: ще одна країна ЄС підтримує заборону на видачу віз росіянам

Російський паспорт. Фото з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що російські туристи дуже люблять бувати в Данії та санкції проти Росії анітрохи не відбили у росіян бажання відвідувати країни Євросоюзу. Йдеться про те, що лише за 5 місяців 2022 року громадянам Росії було видано майже втричі більше туристичних віз до Данії, ніж за весь 2021 рік. Дібвад зізнався, що його такі цифри трохи здивували.

Міністр заявив, що пропозиція уряду Естонії про те, щоб заборонити в'їзд громадянам Росії, є цілком правильною і розумною. Але рішення щодо заборони для в'їзду росіянам має бути продиктоване всією об'єднаною Європою, бо якщо є хоча б одна країна ЄС із шенгенською зоною, куди громадяни Росії можуть в'їхати, то вони можуть спокійно скористатися цим вікном, щоб потрапити в будь-яку іншу країну Європи.

"От чому ЄС – це рамки, в яких це має бути зроблено", – наголосив міністр.

Варто зазначити, що не лише уряд Естонії виступив за те, щоб заборонити в'їзд для Росії на територію ЄС. Також заборону в'їзду для росіян підтримала Чехія. Влада Чехії запропонувала Євросоюзу розглянути заборону шенгенських віз для росіян уже у серпні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому США тягнуть із визнанням РФ державою-спонсором тероризму – чим загрожує це рішення Москві та які можуть бути наслідки. Про це експерти розповіли у ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини