Головна Новини Суспільство події Приніс до консульства РФ рушницю: у Фінляндії оштрафували чоловіка за "символ миру"
commentss НОВИНИ Всі новини

Приніс до консульства РФ рушницю: у Фінляндії оштрафували чоловіка за "символ миру"

Громадянин Фінляндії підтримав Україну акцією протесту та закликав росіян залишити українські землі. Через незвичний "символ миру" він отримав штраф.

7 березня 2024, 13:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чоловік, який вирішив провести проукраїнську акцію протесту поблизу консульства Росії на Аландських островах, отримав штраф через скручену рушницю. Своїм протестом чоловік закликав до виведення російських військ з України.

Приніс до консульства РФ рушницю: у Фінляндії оштрафували чоловіка за "символ миру"

Скручена рушниця, як "символ миру" перед консульством Росії. Фото: Гунілла Ліндрос-Фріман

Фінське видання YLE повідомляє, що Окружний суд Аландських островів засудив чоловіка, який протестував біля російського консульства. Згідно з цим рішенням чоловік повинен заплатити штраф у 900 євро.

Чоловік організував протест та створив саморобний "символ миру". До зрізаного ствола рушниці він приварив скручену металеву трубу з якої росте соняшник. Також чоловік поставив поруч з рушницею плакат з написом "Вбивці, геть з України". Усе це громадянин Фінляндії розмістив поблизу консульства Росії на Аландських островах.

Прокуратура дослідила рушницю та виявила, що вона була справжня, тому вимагала ліцензію на зброю від чоловіка. З'ясувалось, що у нього її не було, тому йому виписали штраф у 900 євро на користь держави.

Чоловік сподівався, що рушницю можна було б вивести з ладу та залишити на місці, як символ миру та нагадування про російську агресію. Однак, суд ухвалив рішення конфіскувати зброю та знищити її.

Аландські острови — це автономна територія у складі Фінляндії, яка населена фінськими шведами і має особливий демілітаризований статус.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країна НАТО дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по Росії. Фінляндія повідомила, що не забороняла Україні атакувати територію РФ.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на нового президента Фінляндії, який відмовився від діалогу з Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини