Головна Новини Суспільство події Прикордонники України отримають майже 25 млн. доларів допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники України отримають майже 25 млн. доларів допомоги від США

Держприкордонслужба України підписала два договори, за якими отримає фінансування

29 грудня 2021, 00:00
Поділіться публікацією:

З січня 2022 року Державна прикордонна служба України отримуватиме фінансування від США на оснащення російсько-білоруського кордону. Загальна сума за двома проєктами – майже 25 млн. гривень. б про це повідомляють у Державній прикордонній службі. Держприкордонслужба України підписала два договори, за якими отримає фінансування на посилення можливостей прикордонного відомства, зокрема на кордоні з Білоруссю.

Прикордонники України отримають майже 25 млн. доларів допомоги від США

Прикордонники - фото з відкритих джерел

Перше з них ДПСУ уклало з Посольством США кілька тижнів тому. Це План спільних дій щодо реалізації Проєкту міжнародної технічної допомоги у розмірі 20 млн. доларів. Кошти почнуть надходити вже в січні 2022 року. Проєкт розрахований на рік та сприятиме забезпеченню першочергових потреб прикордонних підрозділів. “Сучасні засоби відеофіксації та безпілотні комплекси, індивідуальний захист прикордонників, а також забезпечення їхнього розташування в польових умовах, посилення транспортом та засобами зв'язку – це ті потреби, які ми узгодили з нашими стратегічними партнерами. Для якнайшвидшої реалізації Проєкту ми докладемо всіх зусиль і спільно оцінюватимемо ефективність”, – розповів Глава Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Другий проєкт ДПСУ підписала з Державним Департаментом США щодо Програми питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS). За ними партнери допоможуть українським прикордонникам у розвитку інфраструктури кордону. Зокрема, це буде допомога у нарощуванні можливостей відомства елементами, що використовуються в облаштуванні кордону та розвитку систем дистанційного спостереження. Обсяг фінансування узгоджений у розмірі 4,5 мільйона доларів США”, – зазначив Сергій Дейнеко.

Нагадаємо, на Закарпатті затримали шістьох нелегалів, які намагалися перетнути державний кордон. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ. Військовослужбовці відділу "Лужники" Мукачівського загону дізналися, що група осіб намагається незаконно перетнути кордон України. На місце виїхали інспектори з пошуковим собакою. До пошуку порушників залучили повітряну розвідку, у тому числі безпілотники.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини