Головна Новини Суспільство події Українські прикордонники затримали громадян Туреччини, що ховалися в полі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські прикордонники затримали громадян Туреччини, що ховалися в полі

Іноземців притягнуть до відповідальності

19 серпня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Українські прикордонники затримали громадян Туреччини, що ховалися в полі

На українському кордоні затримали турків, фото МВС

На Закарпатті затримано шістьох нелегалів, що намагалися перетнути державний кордон. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Військовослужбовці відділу "Лужанка" Мукачівського загону дізналися про те, що група осіб намагається незаконно перетнути кордон України. На місце виїхали інспектори з пошуковою собакою. До пошуку порушників залучили повітряну розвідку, в тому числі й безпілотники.

У рамках операції "Карпати — 2021" військові почали пошукову операцію. Відомо, що біля села Астей, що знаходиться за один кілометр від контрольно-пропускного пункту "Лужанка-Берегшурань", прикордонники помітили підозрілих осіб, що направлялися у бік державного кордону. Чоловіки почали тікати від військових й забігли на поле соняшнику. Там вони сподівалися сховатися.

Завдяки безпілотнику шістьох осіб було виявлено та затримано. Як з'ясувалося, у чоловіків були паспорти громадян Туреччини. Іноземці в'їхали до України легально на початку серпня. Однак, напевно, захотіли потрапити в країни Євросоюзу.

Мотиви іноземців та обставини їх подорожі встановлюються. Наразі турків доставили до пункту тимчасового тримання Мукачівського прикордонного загону.

На них складено адміністративні протоколи за спробу перетину кордону. Документи вже направлено до суду. Іноземців притягнуть до відповідальності.

Як повідомляв портал "Коментарі", на кордоні між Литвою та Білоруссю стався інцидент за участі прикордонників. Уряд Литви направив ноту протесту сусідській країні. З відеозапису інциденту видно, що білоруські прикордонники у шоломах та зі щитами силою витісняють нелегалів на бік Литви, при цьому порушивши територіальні межі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини