Головна Новини Суспільство події Прикордонники розповіли, чи випускатимуть чоловіків за кордон після 16 липня
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники розповіли, чи випускатимуть чоловіків за кордон після 16 липня

Як повідомив в коментарі РБК-Україна Андрій Демченко, прикордонники будуть перевіряти у чоловіків військово-облікові документи

5 липня 2024, 18:17
Поділіться публікацією:

З 17 липня в Україні у всіх чоловіків призовного віку від 18 до 60 років перевірятимуть військово-обліковий документ на кордоні. Це стане обов'язковою умовою для виїзду з країни згідно з новим законом про мобілізацію, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Прикордонники розповіли, чи випускатимуть чоловіків за кордон після 16 липня

Кордон

За його словами, 16 липня завершується двомісячний термін, протягом якого потенційні призовники мали стати на військовий облік або оновити військово-облікові дані.

Тобто, каже Демченко, з 00:00 17 липня прикордонники перевірятимуть у всіх чоловіків віком від 18 до 60 років військово-облікові документи при перетині державного кордону на виїзд. У разі відсутності такого документа їм буде відмовлено у виїзді з України, додав він.

Речник прикордонників також зазначив, що ще однією причиною відмови у виїзді буде статус у "розшуку". У таких випадках на місце викликатимуть співробітників поліції.

Демченко підкреслив, що категорії осіб, яким дозволено виїзд з України, залишаються незмінними. Крім того, українські чоловіки віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку або виключені з військового обліку за станом здоров'я, можуть перетинати кордон за наявності відповідної інформації у військово-облікових документах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що згідно із новим законом про мобілізацію, всі військовозобов’язані в Україні повинні обновити свої дані до 16 липня. Якщо вони цього не зроблять, на них чекатимуть штрафи.

При цьому відомо, що мобілізованих не одразу відправляють на фронт, спершу вони повинні пройти навчання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини