Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, через скільки часу мобілізованих відправляють на лінію фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, через скільки часу мобілізованих відправляють на лінію фронту

Мобілізованих не одразу відправляють на фронт, відзначив в ефірі Radio NV військовий експерт Павло Нарожний

3 липня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

У більшості бригад, що воюють на фронті, зараз спостерігається некомплект, повідомив військовий експерт Павло Нарожний.

Стало відомо, через скільки часу мобілізованих відправляють на лінію фронту

Мобілізація в Україні

За його словами, про некомплект у бригадах також говорив колишній командувач Об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль, зазначаючи, що в деяких випадках він сягає до 70%. При цьому військовий експерт підкреслив, що створення нових бригад відбувається під конкретну задачу або ділянку фронту, наприклад, нові інженерні бригади. Процес починається з надання пустої будівлі як пункту постійної дислокації, техніки та організації всього необхідного для формування військової частини, додав Нарожний.

Він зазначив, що від створення нової бригади до її повної боєздатності проходить декілька місяців. Нарощувати сили на вже існуючих бригадах, де є досвідчені військові, значно легше. За його інформацією, поповнення особового складу здійснюється шляхом додавання новачків до наявних підрозділів. Мобілізація триває, нові люди надходять до навчальних центрів, а не безпосередньо на фронт, стверджує експерт.

Нарожний зазначив, що після 80 днів у навчальному центрі мобілізовані рідко їдуть прямо на лінію фронту. Зазвичай, підрозділ відводиться на ротацію, нові люди вливаються до нього, після чого бригада повертається на бойові позиції.

"Дуже важко знайти бригаду, яка повністю укомплектована. Це лише є в наших медійно-активних бригади формату Азову, Третьої штурмової і так далі – там, де велика кількість добровольців. Усі інші страждають від некомплекту кадрів", – говорить Павло Нарожний. 

Експерт також порівняв систему мобілізації з лотереєю, зазначивши, що майбутня професія в армії залежить від багатьох випадкових факторів.

"Чи ти будеш піхотинцем, чи ти будеш водієм, чи ти будеш механіком – це вже залежить від дуже серйозного випадку. В армії є величезна кількість професій. У нас на передній лінії воюють десь 20−30%, а всі інші займаються різними завданнями. Навіть, якщо взяти якусь механізовану бригаду, яка бойова, в ній не всі на передній лінії з автоматом воюють, а більше половини знаходяться в тилу", — додав експерт.

Саме тому, каже Нарожний, важливо знайти свою роль, пройти курси тактичної медицини та бути готовим врятувати себе чи товариша у разі поранення. Багато наших військових гине через легкі поранення через відсутність знань або аптечок, які коштують близько чотирьох тисяч гривень, додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нардеп Безугла звинуватила військове керівництво у формуванні бригад-зомбі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини