Головна Новини Суспільство події Президент ухвалив положення РНБО про реєстр олігархів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент ухвалив положення РНБО про реєстр олігархів: що відомо

РНБО почне практичну роботу над реєстром олігархів

30 червня 2022, 14:35
Поділіться публікацією:

29 червня президент підписав указ "Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення".

Як розповів в інтерв'ю Forbes секретар РНБО Олексій Данілов, робота зі створення реєстру не припинялася й з підписанням указу почнеться практична робота й критерії до включення в реєстр олігархів залишилися такі самі. Інформація про олігархів буде загальнодоступною. Для українців буде доступний публічний інтерфейс Реєстру з безкоштовним доступом на офіційному вебсайті Ради національної безпеки і оборони України. Втім, там не будуть опубліковані відомості, що містять державну таємницю та службову інформацію.

Президент ухвалив положення РНБО про реєстр олігархів: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

В реєстрі будуть функції аналітичної обробки, обробка декларацій, зв'язків між ідентифікованими особами, пошук даних про тих, хто туди внесений.

Передбачається, що буде забезпечено захист інформації з Реєстру від знищення, блокування, порушення цілісності та режиму доступу до неї. Реєстр надалі може бути підв'язаний до інших реєстрів, кадастрів, банків даних.

Керуватиме реєстром олігархів адміністратор з числа працівників Апарату Ради національної безпеки і оборони України, буде визначено структурні підрозділи в РНБО, що матимуть доступ до роботи реєстру.

Що вноситимуть в реєстр

Обов'язково будуть вказуватися особисті дані олігарха, обґрунтування щодо визнання особи такою, яка має значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархом) з додатками; перелік юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником яких є особа з посиланнями на джерело та дату отримання інформації; список власників виборчих фондів чи політичних партій яким здійснював внески олігарх останні три роки.

Як писав портал, в Мін'юсті розповіли, що наразі ж Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повинна розробити та затвердити документи, на основі яких будуть перевіряти ділову репутацію бізнесменів, що будуть перереєстровувати на себе засоби масової інформації. В той же час РНБОУ буде затверджувати Положення про реєстр олігархів. В документі пропишуть як буде створюватися реєстр й як його вестимуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини