Головна Новини Суспільство події Закон про олігархів: стало відомо, коли відбудуться «номінаційні» засідання РНБОУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про олігархів: стало відомо, коли відбудуться «номінаційні» засідання РНБОУ

Реєстр олігархів мають розробити до травня 2022 року

8 листопада 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Як написав міністр юстиції Денис Малюська  в Facebook, через 180 днів почнеться імплементація нового закону, яки підписав президент та який вже опубліковано в "Голосі України". 

Закон про олігархів: стало відомо, коли відбудуться «номінаційні» засідання РНБОУ

Закон набуде чинності через півроку, фото з відкритих джерел

За його словами, багаті українці мають до травня позбутися ознак олігархів, щоб не потрапити під дію цього законодавчого акту. Тому в травні, з 20-х чисел Національна рада з питань безпеки та оборони (РНБОУ) почне проводити перші "номінаційні" засідання.

В Мін'юсті розповіли, що наразі ж Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повинна розробити та затвердити документи, на основі яких будуть перевіряти ділову репутацію бізнесменів, що будуть перереєстровувати на себе засоби масової інформації. В той же час РНБОУ буде затверджувати Положення про реєстр олігархів. В документі пропишуть як буде створюватися реєстр й як його вестимуть.

Ті, кого включать до реєстру, отримають офіційний статус олігарха. Особам з реєстру заборонять проводити фінансування політичних партій, купувати об'єкти з переліку тих, що підлягають приватизації в рамках програми "Великої приватизація". Олігархи не зможуть фінансувати політичну агітацію. Закон передбачає публічне декларування контактів чиновників з олігархами чи їх представниками.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, чи потрібна така реформа. Голова Інституту публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ), політичний консультант Сергій Биков підкреслює, що підписано рамковий закон, який запроваджує поняття "олігарх" та визначає процедуру створення списку олігархів. Політичний та економічний експерт Growford Institute Валерій Клочок вважає, що Зеленський одержимий законом про деолігархізацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини